I dessa tider kan det vara skönt med någon underhållning som kanske inte bara är via skärm. I vanliga fall skulle jag nog läsa en biografi om ett band eller en artist men den här gången fick jag chansen att läsa något annat men ändå rockigt!

Dan Nilsson har skrivit Metallskallar om ett gäng som växte upp och lyssnade på hårdrock ihop. De spelade hårdrock ihop och i vuxen ålder har de fortfarande kontakt och flera av dem håller ihop som par. Grabbarna i gänget lirar ihop i replokalen medan tjejerna jobbar, lyssnar på metal och passar barnen. Men de vill något mer.

I boken får vi följa den här gruppen vuxna människor gå igenom vad som kan ses som en gemensam 40 års kris. Kan hårdrock och vuxenliv kombineras? Kan man lira i metalband när man är över 40? Vilka åker egentligen på Sweden Rock och varför?

Boken är en kombination av relationsdrama och hårdrocksliv. Jag kan se mig själv och många andra i karaktärerna och jag tror att ni kan komma att uppskatta både karaktärerna och hur livet som vuxen hårdrockare beskrivs. Mycket av musiken som nämns i boken är personliga favoriter och mitt tips såhär i coronatider är att dra på en skön metal playlist, https://open.spotify.com/playlist/4hsXyjufOF5G39LQSsfzUP?si=FWjV5-POT8OUjFs-j7J4cA
Och sätt er ner och njut av att fly in i en bok som faktiskt är mer än läsvärd!

Boken släpps via Hoi Förlag AB idag, 21 mars och går att köpa hos bland andra bokus och adlibris!