Jinjer är metal bandet från Ukraina som tagit världen med storm. Stor orsak till detta är sångerskan Tatiana Shmaylyuk som har en vacker stark röst som gör sig mycket bra i både skönsång growl och skrik. De får en stor publik redan innan de klivit på scenen och det är inget fel på energin här. Bandet är otroligt tajta och håller verligen grepp om publiken, det är få sekunder som känns tysta, det är snarare så att när det kunde ha varit tyst fyllde publiken själva upp tystnaden med deras energi.

Tatiana håller efter några låtar ett kort tacktal till publiken där hon hyllar stödet musikvärlden och inte minst deras fans visat under kriget. Det är inte utan att det går en våg av allvar över området innan musiken fortsätter att dundra från scenen. Ljudet är riktigt bra och jag hör folk som aldrig hört dem tidigare bli djupt imponerade. Det är något av det bästa med festivaler som Sweden Rock, att upptäcka ny musik!

Jinjer kör ett helt set som är kokhett och publiken jublar när de är klara. De går från klarhet till klarhet och vi hoppas verkligen att världsläget blir bättre snart så de kan resa hem och göra det de gör bäst på hemmaplan också!