Your one stop place for all things rock!

Kristianstad Rock Fest 2019

Bloggen besökte Kristianstad RockFest för att spana in festivalen och banden som spelade och för att intervjua två band på lördagen, Prime Creation och Frontback! (Så håll ögonen öppna för intervjuerna kommer upp inom kort, men idag fokuserar vi på festivalen!)

Som far får jag ett väldigt trevligt intryck av denna festival. Mysigt, gästvänligt och så trevliga människor som jobbar med festivalen! Min fotograf sitter i rullstol och det funkar hyfsat bra trots allt. Festivalpersonalen var som sagt hjälpsamma och trevliga, så positivt!

Man får ta in egen dryck på området bara det inte är i glasförpackning. Många satt med solstolar och bag in box och drack vin, lyssnande på banden och barnen hade öronskydd mega! Men det var familjärt och nästa picknick stämning i Tivoliparken! Det tråkiga var att många band fick spela för lite publik för samtidigt hade Kristianstad en stadsfestival! Tyvärr en tråkig krock, men alla banden körde järnet ändå trots lite publik framför scenen, imponerande faktiskt! Pratade med Prime Creation om detta och dom sa bara ”spelar ingen roll om det står tjugo personer framför scenen vi kör ändå! Sen att det blir några till efter halva givet är bara ett bevis att vi gör ett bra gig!”. Intervjuade även Frontback efter deras show och de sa samma sak! ”Ut och lira, slita så får vi se om det kommer fram mera personer/fans nära scenen!?”. Totalt sett en jättetrevlig festival i centrum av Kristianstad och i en mysig park som heter Tivoliparken!

Bästa banden under helgen var Sator, Backyard Babies, Prime Creation och Frontback! Sen var tyvärr den stora besvikelsen LOK! För mycket ljud och larm, man hörde knappt sången. Har dom rostat ihop så mycket på sexton år? Tråkigt för dom drog mest folk på festivalhelgen då dom var sista band ut på lördag. Men vi på Maloik Rock Blog återvänder gärna till Kristianstad Rockfest! En mysig mindre festival med bra band och framförallt ett oerhört positivt bemötande som utsocknes från Göteborg som nu älskar Skåne ännu mer!

Tack också till all er personal, alla trevliga försäljare i stånden, vakter och ni skåningar! Love You Guys! Det blir 8.5 av tio i betyg för festivalen! Varför inte tio!? Jo festivalen krockade med stadsfestivalen och det var första gången dom körde två dagar istället för en. Men som sagt! Kristianstad Rock Festival Rockade och jag kommer gärna tillbaka 2020! Keep it Rocking Kristianstad!Keep the Faith! And we will see you again 2020!

/Mattias ”MP3” Petré