Äntligen tillbaka till denna underbara mysiga rockfestival sen mitt första besök 2019! Kristianstad är en mysig stad i Skåne och Tivoliparken där festivalen äger rum är så perfekt för denna festival. Två scener och besökarna behöver bara vrida på solstolarna mellan spelningarna från banden. Samtidigt innan nästa band uppträder kan man sitta där i gröngräset och äta lite gott och dricka lite gott. Så mysigt så trevligt och så familjärt att man bara vill hälla upp ett glas vitt vin till eller öppna en burk öl och säga skål för ni äger Kristianstad Rock Festival! Stort tack till alla ni som jobbade på festivalen ni var och är anledningen till att man vill komma hit 2023 också. Stort tack också till Polisen och väktarna som också bidrog med att höja stämningen på festivalen! Ni gjorde ett bra jobb!

Kristianstad Rock Festival levererar på riktigt och vi syns 2023 om jag så måste krypa dit från Göteborg!  

Nu lite kort om banden som spelade på festivalen.

Non The Whiser: halvpunkigt med lite krydda av Heavy metal. Bra låtar och fullt ös och energi på scen. 

Spelglädje och en väl genomförd spelning och publiken gillade dem och då är det tummen upp!

No Fun At All: Punkmetal som luktar Green Dag influerat och ändå på ett eget sätt.  Ett härligt band som levererade med den äran!

Statue Of Goat: inte min grej riktigt men de gjorde en väldigt bra spelning för sina fans och bandet trivdes på scenen!

Corroded: Tung Heavy Metal och bandet fick bra respons från publiken. Riktigt bra spelning och killarna är grymt bra på det de gör! Ett band jag rekommenderar  starkt.

Blackened Blood: Fullt ös hela tiden och och spelglädje som räcker ändå till bajamajjan vill jag lova! Bandet gav järnet på scenen och jag lyfter på kepsen för en bra spelning.

Dark Funeral ställde in som fredagens huvudakt men vi fick Lillasyster istället!

De kom de spelade de ägde scenen och publiken älskade det! De var bästa bandet tillsammans med Corroded enligt mig!  Tack Lillasyster för en grym spelning!

Waterhill: Äntligen lite AoR på scenen! Ett mycket bra band som förvaltar 80 och 90 talet på ett utmärkt sätt. Många i publiken gillade bandet det märktes och man mår ju så bra av melodiös hårdrock eller hur!?

Lördag 16/7:

Nined:

Trots synthslingor i bakgrunden så funkar det bra. Bandet trycker på med ett tungt sound och det gav respons från publiken. Nined levererade duktigt bra och gjorde en mycket bra spelning!

Herr Gårman:

Inte min grej men De levererade från scenen till sina fans och de verkar älska bandet och då blir det tummen upp även från mig!

Writing The Future:

Maler ner på scenen med full kraft och står upp mot Putin och kriget i Ukraina. Starkt! Martin Möller hoppar in och sjunger i en låt och det visar att bandet kan gå över gränserna musikaliskt för Martin Möller är rappare!  Tack för musiken Writing The Future! 

Avalanche:

Snölavin blir Heavy Metal i solskenet! Bra spelning och ett kompetent band som publiken gillade.

VA Rocks:

Sångerskan räddar bandet. 100 procent energi och inställning från scenen! Så givetvis tummen upp för bandet till sist!

Van Quisheer:

Powermetal med kraft och energi. Publiken gillade detta skarpt så det är bara att hålla med! 

John Lindberg Trio:

Rockabillyrock med dristade gitarrer  och givetvis en kontrabas på scenen. J.L T är en härlig mix av back to The roots med lite krydda av Elvis och hårdrock i en bra mix helt enkelt!

Wasteland Skills:

Mangel mangel från början till slut. Men bandet kickar loss rejält och gör en väldigt bra spelning.  Heavy Metal på riktigt om ni förstår!? 

Sahara Hotnights:

En bra spelning med många fans som nog bara betalat inträde just för att se bandet denna lördagskväll. De var nöjda och bandet med tror jag? Själv saknade jag lite energi från bandet som de hade när de slog igenom en gång i tiden. Men det var skönt med lite mysrock i mina öron ett tag iallafall!

The Dahmers:

Kiss, Hellacopter och Sweet i en go mix helt enkelt. Glamrock med lite tyngd trots allt som visar att bandet visar en egen attityd och stil trots allt. Mycket bra spelning av bandet och det märktes från publiken. Tack för musiken Dahmers!

Hardcore Superstar :

Störst Bäst Vackrast! Det var grymt bra från första till sista låten! Ni var helt enkelt det bästa avslutet vi kunde få på Kristianstad Rock Festival! 

Festivalreporter: Mattias ”Mp3 ” Petré.

STORT TACK TILL KRISTIANSTAD ROCKFEST. VI KOMMER TILLBAKA 2023 ♥️