At the movies med Chris Laney

Chris Laney är en man som verkligen håller sig sysselsatt under den speciella perioden som världen just nu upplever.

Han är aktuell med live DVD/CD med Pretty Maids som kommer i maj och har nu lanserat projektet At the movies där han och ett gäng kända musiker från bland annat Hammerfall och Soilwork gör tolkningar av filmmusik.

The Maloik blev nyfikna på detta och kontaktade Chris med några frågor hur detta startade. Naturligtvis blev det även lite frågor om Pretty Maids också nu när sångaren Ronnie Atkins är fri från sin cancer.

Hur kom du på det här?

Det va när jag satt och kollade på Hugh Grant filmen Music & Lyrics. Där finns en riktigt cheesy låt ”pop goes my heart” som jag blev kär i.
Så dagen efter va jag tvungen att spela in den. I samma veva berättade jag för min vän Allan Sørensen om vad jag höll på med och han sa han ville va med.
Så vi tillsammans började spåna och nu e vi igång.

Hur mycket film har du plöjt igenom för att hitta inspiration?

MASSOR! Finns ju inte så mycket att göra liksom.

Kan du ge någon hint om vilka mer filmer som ni kommer att tolka musik ifrån?

Det enda jag kan säga är att det handlar om 80tals rullar.

Kommer ni bara släppa er musik på Youtube eller kan det bli aktuellt att släppa musiken på till exempel Spotify?

Vi gör detta bara på skoj, så att börja med Spotify till exempel orkar jag inte just nu får då blir det business av det hela. Youtube får bli vår plattform för tillfället.

Hur sysselsätter du dig annars under den här speciella perioden som vi befinner oss i just nu?

Jag jobbar på en platta med Amerikanska Madam X. Vi är inne på låt 11 nu i låtskrivarprocessen. Sen sitter jag med det här bara av ren o skär kärlek för musik.


Angående Pretty Maids så är det nu klart att ert efterlängtade Live DVD/CD släpps den 22 maj. Kan du berätta något om det och vad vi kan förvänta oss?

Det är en platta som låter sjukt fett, mixad av Jacob Hansen. Själva BlueRay utgåvan kommer ha hela giget, alla musikvideos från 2010-nu tid samt intervjuer och andra grejer så den är fullmatad med Pretty Maids godis.


Vi nåddes ju för ett tag sen med det glädjande beskedet att Ronnie är frisk från sin cancersjukdom. Hur ser era planer ut för framtiden nu när ni kan planera lite mer?

Med hela Covid 19 situationen så har jag inga svar på hur framtiden ser ut, det är ingen som vet. Vi har daglig kontakt och kanske till och med detta fört oss mer samman.


Vågar ni planera något eller ligger saker och ting på is i väntan på att den här pandemin ska gå över?

Vi släppte Undress Your Madness så sent som i November och nu i Maj kommer en Live platta med DVD så jag tror vi har ”Råd” att se hur läget i världen utvecklas.

At the movies består av

Björn Strid (Soilwork m.f) – Sång

Chris Laney (Pretty Maids) – Gitarr och bakrundssång

Pontus Norgren (Hammerfall) – Sologitarr

Allan Sørensen (Pretty Maids) – Trummor

Pontus Egberg (King Diamond, Treat m.f) – Bas

Morten Sandager (Firesoul, Pretty Maids) – Keyboards.

Text och bild Ulf Romedahl.

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!