”En helkväll med Dave Grohl, det hade varit något!” Stor Intervju med Frontback inför kommande albumsläppet!

1: Beskriv er själva kortfattat, vilka är människorna bakom musiken? 
Anlo Front är sångerska och gitarrist, Axel Graneskog är leadgitarrist, Jonas Persson är basist och Kristoffer Stridh är trummis! Vi är ett energifyllt gäng som älskar att spela! 

2: Berätta lite om era influenser! 
Vi har alla möjliga influencer, bla. Foo Fighters, Royal Republic, Iron Maiden m.m 

3: Hur upplevde ni mottagandet de två första albumen? Skillnader? 
Det upplevde vi bra, vi fick mer recensioner och feedback på andra plattan men det var väl en normal reaktion med tanke på att fler hade fått nys om oss då! 

4: Hur ser närmaste framtiden ut? Vad har bandet för mål på lite längre sikt? 
Vi kommer släppa vår 3:e platta ”Don’t mind the noise” 25e oktober och kommer gå ut med lite spelningar kring det nu framöver. Som band vill man ju alltid framåt, så att spela utomlands vore ju kanonkul! (I ett inlägg längre ner hittar ni allt om kommande albumet! (Missa Inte!)


Kommande albumet ”Don´t Mind The Noise” ute 25 Oktober!

5:Hur ser ni på dagens musikklimat? Streaming, Nedladdning, torrentfiler? Är det fortfarande viktigt att släppa fysiska album? 
Det är väl bara så att rockband gärna vill ha fysiska plattor, men det är ju en helt annan sits vi lever i nu för tiden med internet, både på gott och ont. Man kan ju sprida musiken enklare nu för tiden iallafall! 

6: Samarbeten på längre sikt. Vilka är era drömpartners när det gäller t ex producenter, låtskrivare, musiker? 
De som tror på oss och vill jobba med oss, svårare än så behöver det inte vara. Man vill att de man samarbetar med kan ta en till en högre nivå i skapandet såklart, det är alltid kul att utvecklas! 

7: Hur ser ni på musikscenen i Sverige som ett ”nytt” och albumdebuterade band? Stockholm vs Göteborg vs Malmö. Är det lättare med bokningar i någon del? Var växer er genre starkast just nu? 
Det känns som att det blir färre spelställen i Sverige tyvärr men det är kul att de som finns gör verkligen ett hästjobb för att få fram band! 

8: Vad säger ni nej till? Är all reklam bra reklam? Är det viktigare med 150 personer på en hårdrocksbar än att Lotta på Liseberg plötsligt ringer och vill att ni skall vara med tre minuter i rutan? 
Allt vi kan stå för tycker vi att vi kan tacka ja till, inget som känns fel på något vis. Vi skulle absolut kunna tänka oss att vara med hos Lotta, Mello m.m bara vi känner att vi får fram oss själva på det viset vi vill! 

9: Nämn en platta ni inte kan vara utan! Som alltid spelas i replokalen
Oh den är svår, vi har så mycket olika svar på denna fråga alltså! Men en blandskiva med energifyllda låtar som man kommer igång! 

10: Nämn en känd person, död eller levande, ni skulle vilja träffa över en öl! 
Dave Grohl, det skulle bli en kul kväll!! 

TACK för att ni tog er tid 🙏 

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!