Erik brings the noize!

Pandemin och dess restriktioner har varit ett hårt slag för många, inte minst för kulturskapare runt om i vårt avlånga land. Musikerförbundets krisfond är en fond som delar ut stipendier och stöttar kultur och musikliv. Jesper Lindgren och Jonas Eriksson från bandet Velvet Insane och Rasmus Harnesk Wiklund från podcasten Hårdrock
För Fan och bandet Veritas är initiativtagare till ”Save The Noize”, ett välgörenhetsprojekt där en singel och musikvideo med samma namn släpps till förmån för musikerförbundets krisfond. Ett stort antal av Sveriges och Norges största artister och musiker inom rockgenren medverkar i projektet.

Erik Modin, till vardags låtskrivare, producent och trummis i melodiösa hårdrocksbandet Wildness, har skrivit låten ”Save The Noize”, en modern och samhällsrelevant rocklåt med stor refräng, catchig melodi och mycket power som anspelar på hur musiker och kultur-kreatörer i Sverige och runtom i världen går ihop för att stötta varandra under Covid-19.

Peter Johansson bad Erik berätta med egna ord om låten: ”Låten i sig speglar känslorna som säkert de flesta av oss har som på ett eller annat sätt har drabbats av pandemivågen som har lamslagit en hel värld, och inte minst vår älskade musikvärld.

Jag fick förfrågan om att pitcha en låt till ”Save The Noize” i samband med att projektets ena intiativtagare Rasmus Harnesk Wiklund hörde av sig till mig nu i höstas. Vi har varit bekanta under ett par år och jag gästade även hans podcast ”Hårdrock För Fan” förra året.
Själva projektnamnet ”Save The Noize” tyckte jag lät fräckt och det kändes logiskt att även kalla själva låten för det.

Arrangemangsmässigt är låten en hyllning till 80-talets allsångsrefränger med en stor portion Europe och Talisman i soundet, vilket känns passande med tanke på att det är ett svenskt välgörenhetsprojekt. Save The Noize är ett helt fantastiskt initiativ för alla människor i musikbranschen som är en av de branscher som har drabbats hårdast av pandemin. Personligen är jag otroligt stolt och glad över att det var min låt som fick äran att representera det här projektet, och inte desto mindre stolt är jag över alla de otroliga musiker och sångare som kommer att delta på inspelningen. Musik är ett kraftfullt verktyg och jag hoppas att det här projektet kan göra skillnad för så många människor som möjligt, och det är en enorm ära att få vara en del av att föra facklan vidare från tidigare musikaliska välgörenhetsprojekt som USA for Africa, Hear ’N Aid, Live Aid, Swedish Metal Aid och andra. Tillsammans är vi starka!”

”Save The Noize” produceras, mixas och mastras av Roger BergstenNevo Studios. Musikvideon produceras av
Gustav Kronfelt. Låten samt videon kommer släppas digitalt på Spotify, Itunes, youtube mm.

Bland de artister som hittills tillkännagivit medverkan i ”Save The Noize” märks: Åge-Sten Nilsen och Trond Holter (Wig Wam), Martin Sweet och Gabriel Keyes (Crashdïet), Majsan Lindberg och Guernica Manzini (Thundermother), Peo Thyrén (Noice, Easy Action, Sha-Boom m. fl), Jimmy Jay (H.E.A.T.), Ryan Roxie (Alice Cooper, Slash, Roxie 77), Pontus Norgren (HammerFall, At The Movies m fl), Scarlet, Dag ”Hell” Hofer (Bullet), Nina söderqvist, Love Magnusson (Dynazty), Cat Casino (Deathstars), Matti Alfonzetti (Skintrade), Bosse ”Zinny j Zan” Stagman (Stagman, Shotgun Messiah, Easy action), Danny Rexon (Crazy Lixx), Jimmie Strimell (Dead By April) samt komikern, programledaren och musikern Marcus Berggren.

Peter ”Amber St Pete” Johansson

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!