Vi möts upp av ett glatt och energiskt band som lever på endorfinerna efter spelningen på Sweden Stage. Innan vi börjar intervjun ser Tobias att jag får solen i ögonen och ger mig sina solglasögon så jag sitter där och ser cool ut medan vi pratar.

När vi pratade sist Tobias fick jag ju reda på hemligheten att ni blivit bokade till Sweden Rock! Hur var det nu då??

“Det var helt fantastiskt! Sjukt bra! Vi hade ju ingen aning, eller jo lite aning men vi kunde inte föreställa oss att det skulle vara såhär med den publiken och den responsen vi fick!

Vi har ju spelat på lite andra ställen men det här är ju en speciell festival och med en speciell publik.”

Ni hade ju verkligen en effekt på publiken, det tisslades och tasslades om gitarrljud och att man ville börja lira igen. Är ni medvetna om att ni har den effekten på folk?

Mattias svarar “Ja det är ju rörande att få höra att folk tar upp gitarren igen när de hör oss, de blir inspirerade och om vi kan så kan dom.” Tobias bryter in “ja och det är ju känslor i det. Som Stone Cold eyes. Man ska ju inte skämmas för det men jag fick rysningar när jag sjöng den i studion. Jag blev rörd!” Martin lutar sig fram och säger “Ja men hon finns ju på riktigt! Kvinnan med Stone cold eyes!”

Ja ni väcker ju den där Almost Famous, Rock Star känslan hos folk! Ni är ju tre saker: Ni är ett band som väcker liv i 80 talet hos folk. Ni är ett band som slog igenom i en fingerknäppning och framför allt är ni ju jävligt bra!

Tobias hugger på den “Tack! Det betyder mycket att du säger det. Nu blir jag ju rörd och vill gråta en skvätt! Nej men på riktigt, vad roligt att du tycker så! Och 80 talet är ju det som vi håller i på något sätt. Livet var ju helt annorlunda då. Man fick gå over the top och ta plats och det är väl lite det vi gör!”

Ni väcker ju uppenbart känslor. I publiken kunde man se hur folk blev glada och levde till musiken, det var många kvinnor som blev lite extra kära i sina män haha!

Mattias svarar “Ja men det är ju kul! Att vi kan skapa minnen tillsammans med folk! Det är otroligt roligt att få höra när någon säger att de kan minnas tillbaka till något när de lyssnar på vår musik!” 

Ja det är ju också något man kunde se i 80 talets serier och filmer “You were conceived at a Rainbow show”!

Martin utbrister “Haha jaaa vad kul det hade varit om det började födas festival bebisar!”

Men apropå 80 talet så är ju ert fokus väldigt tydligt. 80 talet och den kultur som var då, som jag sa när vi snackade förra gången så fick jag känslan av en klassisk Stimorol Reklam.

Bandet skrattar “Bättre Stimorol än Galenskaparnas Nisses Tuggummi!” (Här utbrister vår fotograf ut i sång och sjunger jingeln till allas förtjusning) Ja men det var ju som vi sa innan annorlunda då och det handlar ju om att som du sa väcka upp det lite hos folk. Det känns så roligt att det verkligen är så det blivit också. 

Det är ju något unikt ni gjort som har hittat tillbaka till det ni gjorde förr för det är väl så? Ni tar upp det där ni avslutade sist?

Ja men precis så är det! Vi har ju inte bara gått och gjort ingenting under tiden utan vi har ju lärt oss av livet och nu när vi satte igång igen så var det som att fortsätta, inte att börja om. När vi började då så bodde vi ju till och med ihop! Vi hyrde en femma i Göteborg och flyttade ifrån Falköping tillsammans när vi fått första skivkontraktet! Vi repade till och med där då och då haha. Grannarna var inte helt nöjda men vi bjöd dem på sprit när de klagade och då blev de mer nöjda! Hahaha!

Bandet minns tillbaka lite och det märks att de trivdes ihop då som nu.

När kommer nästa platta?

Vi är ju Nestor och det betyder att allt är lite flytande. Haha men vi kan säga med hög procent att det kommer en ny skiva. Vi har ju femton gig kvar på denna plattan först! 

Och ändå skapar ni en Nestor Fest!?

Tobias svarar “Haha jaaa det är klart vi gör! Det har varit stort att öppna för KISS och att spela på Sweden Rock men att skapa en fest med oss som headline i Falköping som är vår hemstad och sälja slut på 2000 biljetter direkt, DET känns stort! Det kommer bli så jäkla kul! Ni måste komma!”

Våran stund tillsammans är över och vi tar lite foton innan jag motvilligt lämnar tillbaka Tobias solglasögon. Vi småpratar och skrattar en bit på vägen då vi ska åt samma håll innan vi säger hejdå med löften om att ses snart igen. Och det lär vi göra då vi planerat in Skogsröjet där de kommer spela om bara några veckor. Och det här paret, skribent och fotograf ser fram emot det rejält!

/P ”The Poseur” Pousár