Alestorm turnerar för fullt och i samband med deras släpp tänkte jag att jag slänger iväg några frågor till Chris för att kolla läget! Varning för riktigt starkt (jättegrovt alltså) språk!

Hej Chris! 

Hej! 

Hur är livet på vägen? 

Det är jättebra! Just nu när jag skriver detta har vi precis avslutat en massiv 16 datum turné i Storbritannien och Irland, och om några dagar börjar vi vår USA och Kanada turné. Det är en väldigt hektisk vår för oss, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Det är så roligt att komma ut på vägarna och spela alla dessa låtar för alla. 

Ni turnerar ganska mycket, hur ser ni till att ni inte går varandra på nerverna? 

Tack och lov har vi en väldigt rymlig turnébuss, och vi är alla väldigt självständiga människor, så vi kan gå iväg och göra vår egen grej under dagen när vi behöver. Den viktigaste egenskapen hos en turnerande bandmedlem är att bara kunna vara superchill på vägen – mycket mer värdefullt än att vara en bra musiker eller en karismatisk artist. Var bara inte en skitstövel så kommer allt att bli bra. 

Vi har sett er på Sweden Rock Festival och verkligen älskat varje sekund, den positiva energin ni sänder ut är fantastisk! Hur håller du igång det? 

Jag har alltid älskat att göra det här! Det är den bästa känslan i världen att gå upp på scenen och spela några dumma låtar, berätta några dumma skämt och se publiken älska det. Om vi var ett skitband utan fans tror jag inte att det skulle vara lika roligt.

Har du några favoritställen där du älskar att spela? 

För det mesta älskar jag att spela på så många nya ställen som möjligt. Så länge allt fungerar och det lokala gänget vet vad de gör, är vi nöjda med att spela en spelning var som helst. Stora shower, små shower, allt däremellan. Naturligtvis finns det fantastiska arenor som 013 i Tilburg, Nederländerna (där vi spelade in vår senaste live-DVD), som alltid är en absolut njutning att spela. Men galna moderna platser som dessa är en sällsynt lyx. 

EP:n är Classic Alestorm men samtidigt har ni variation från tidigare släpp, hur gör ni för att undvika att skriva samma låt om och om igen? 

Du vet, vissa skulle säga att vi har skrivit samma låt om och om igen, haha. Jag uppskattar dock att du kan se skillnad på dem. Jag tror att den främsta anledningen är att vi egentligen inte bryr oss om att presentera någon form av specifik bild – vi gör bara vad vi vill, så att vi kan passa in väldigt olika musikstilar i vårt sound och komma undan med det. 

Hur fick du Party Gurdy att sjunga duett på Voyage of the Dead Marauder? Bra låt btw! 

Vi har jobbat med henne tidigare på låten ”Zombies Ate My Pirate Ship” för några år sedan – vi kontaktade henne helt plötsligt då (för att jag älskade ljudet av hennes röst) och hon sa JA! Så självklart blev jag överlycklig när hon gick med på att komma tillbaka för den här coola låten. Jag tror att vi kommer att behöva ta med henne på turné under överskådlig framtid, eftersom alla verkar älska Voyage of the Dead Marauder så mycket! 

Do you ever get any negative feedback om being explicit? 

Nah of course not. Everyone loves swearing! Sweaty cuntflaps! Rectal fuck prolapse! Cum wank balls arsetelescope shit patrol! 

När insåg du att Uzbekistan är ett piratland? 

När jag upptäckte att de två orden rimmade underbart, haha! Vi blev väldigt populära i Mexiko och Ungern genom att skriva låtar om de länderna, så nu försöker vi igen med ett riktigt löjligt och osannolikt land. Jag hoppas att vi kan spela en spelning i Uzbekistan någon gång! 

Vad kan vi förvänta oss under 2024? 

Förhoppningsvis kommer folk att älska den här EP:n, och vi kommer att spela så många spelningar vi kan i så många länder som möjligt. Jag jobbar också på mitt nya power metal-band som heter Frøggë; Vi har precis släppt vår debutsingel den här veckan, med fantastisk sång från Alessandro Conti. Lyssna på den! 

Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor! Längtar efter se er live igen snart! 

Skål! 

/P ”The Poseur” Pousár

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *