Intervju med First Revival.

Norrland är inte bara hembränt, snöskotrar och hemska myggsvärmar. Det är även en plats för hårdrock.

Uppe i de norrländska skogarna huserar bandet First Revival. Ett spännande band som det finns mycket potential i.

The Maloik ville lära känna bandet lite bättre så vi har gjort en liten intervju med bandet.

Trevlig läsning.

För dom som inte har hört talas om er. Vilka är ni?

Vi är First Revival, ett hårdrocksband från Luleå.
Vi kallas oss för tunggung på svenska och heavy groove metal på engelska.
Som en välsmord dieselmotor bjuder vi på tung och engagerad hårdrock , en show man sent kommer att glömma för den som skulle vilja se oss live någon gång.
Nuvarande medlemmar är:
Hasse Johansson – Bas och sång
Kristoffer Sundström – Lead gitarr
Simone Stålnacke – Rytm gitarr
Hugo Ambursley – Trummor

Hur bildades ni?

Bandet First Revival grundades sent 2015 av Simone, Sam (dåvarande sångare) och Johan (dåvarande trummis) men det var inte förens våren 2016 som bandet blev fulltaliga, då Hasse (nuvarande sångare) joinade som basist och Daniel (vår första leadgitarrist) kom med.

Vad har ni för influenser?

Som band så har vi mest influenser från Black Label Society och Black Sabbath samt lite Motorhead. Men personligen så har vi en hel del andra influenser.

Simone: Corroded, Mustasch och Bombus är några av mina
Hasse: Mestadels stonerrock/metal men också lite blues
Hugo: Within Temptation, Epica men också allt ifrån Nils Landgren till Ghost
Kristoffer: Rock, Metal, Blues och Gospel mm…… kanske Brolle Jr. också

Ni har ju släppt 2 singlar och nyligen en 3 låtars EP. Planerar ni någon fullängdare så småningom?

Japp! Vi hade planer på att släppa vår fullängdare RUST redan 2019 men på grund av att vi var tvungna att byta medlemmar 2 gånger så blev allt förskjutet en hel del, så nu satsar vi på att få klart albumet lagom till slutet på 2020.

Coronakrisen har ju slagit hårt mot många i musikbranschen. Har ni blivit drabbade på något sätt?

Inte så värst ändå då vi inte tjänar pengar på vår musik. Men några inställda och uppskjutna gig har det dessvärre blivit. Sen då några av oss är i riskgrupp så tar vi det extra försiktigt med rep och studioinspelning. Om någon av oss ens har lite känningar till att vara förkyld eller snorig så tar vi det säkra före det osäkra, oturligt nog då vi gärna vill ta vara på den här karantäntiden och spendera den i studion så mycket som möjligt så vi inte behöver ha “dåligt samvete” för att vi inte är ute och spelar live så mycket.

Hur ser era planer ut för 2020?

Känns svårt att säga i dagsläget exakt hur det kommer att se ut nu när det mesta blivit uppskjutet på grund av coronaviruset. Men vi har planer på att börja spela in låtarna till plattan, samt så ska vi spela in och släppa musikvideo (förhoppningsvis till hösten) och slutligen släppa plattan i vinter, november december någon gång om allt går som planerat. Och såklart spela live en massa däremellan. Vi tänker att det får ta den tiden det tar med albumet, bra musik tar tid att spela in och släppa, speciellt nu när ingen vet hur länge corona kommer att pågå.

Ni ska göra en reklamspot i Tv4 på primetime. Hur skulle ni göra för att fånga folks intresse?

Simone: något annorlunda och roligt! Vårt kännetecken som band är att vi är jäkligt roliga och alltid har glimten i ögat. Så någon flummig och rolig reklam skulle jag rösta på i alla fall.

Hasse: eh.. spränga något..?

Kristoffer: Kört med backing tracks

Om ni skulle sätta ihop ett all Star band med fem medlemmar. Hur skulle det se ut? Ni får välja både levande och döda musiker.

Kul fråga!

Simone: Den var ganska svår, men jag skulle nog välja Freddie Mercury som sångare, DJ ashba (Sixx AM) och Johan Söderberg (Amon Amarth) som gitarrister och sen Jeremy Spencer (Five Finger Death Punch) som trummis och basist skulle jag nog välja Flea (Red Hot Chili Peppers) en salig blandning men det hade varit en väldigt intressant lineup!

Hasse: Eh, ingen aning. Det är så många musiker, levande eller döda, som jag vill se live och de har så varierande sound och stil att de knappt skulle funka tillsammans.

Kristoffer: Ted Gärdestad (sång), John Petrucci och Janne Schaffer (Gitarr), Bill Black (Bas) och John Bonham (Trummor)

Av Ulf Romedahl