På lördag den 19 Juni spelar Nicke Borg på Carlas Café på Öland! Pauline passade på att ringa honom idag för att kolla läget och se vad vi har att vänta oss på giget!

Hej Nicke! Det är Pauline från The Maloik Rock Blog här!

Tjena Pauline!

Hur är läget?

Det är bra! Hur är det med dig?

Det är bara fint, sitter i Kalmar och solen skiner så jag klagar verkligen inte!

Vad trevligt, jag var där i helgen faktiskt och nu ska jag ju tillbaka igen, typ.

 Ja du ska ju köra igenom i alla fall!

Ja precis, det är ett jäkla farande fram och tillbaka på den där E22an men det är en trevlig väg så det går ju bra!

Det är bra! Är det skönt att vara ute och spela nu då?

Ja det är det ju, det är skitskönt men det roliga är ju att jag har ju gjort det hela tiden. I vintras ställde vi ju i och för sig in ganska många spelningar för då blev det ju värre med smittspridning och så där.  Men jag drog ju i gång den här idén redan förra sommaren när jag insåg att det inte skulle bli några andra gig så jag har ju vart ute och den här sommaren har jag mer gig än jag någonsin har haft även om förra sommaren var ganska bra också. Det är ju alternativa spelningar men det är faktiskt väldigt kul!

Jag kan tänka mig att du saknar röjet också?

Ja alltså, saknar och saknar. Det är lite intressant, med Backyard Babies har vi ju hållit på så sjukt länge och vi avslutade ju en väldigt framgångsrik turné i februari förra året. Sen hade vi tänkt ta det ganska lugnt ett tag framöver utan att egentligen planera någonting. Så det här ofrivilliga uppehållet kom ganska lägligt för oss ändå så att, vi hade ändå haft en paus mer eller mindre. Så jag saknar det inte jättemycket men det är möjligt att jag kommer göra det snart igen men då får man förhoppningsvis ställa sig på en större scen med fullt ställ så att säga!

Men nu när du åker runt på de här små spelningarna kan jag tänka mig att det blir en väldigt intim känsla på gigen?

Ja den blir väldigt intim. Och den blir på något sätt väldigt gemytlig. Det finns ju väldigt mycket utrymme för spontanitet, snack och man tar det ganska mycket på volley. Till exempel har jag satt i system att inte göra så mycket research eller kolla upp i förväg vart jag ska! Bara för att det ska bli lite knäppt och spännande för mig också! Normalt sett när du är på turné så vet du på ett ungefär vart du ska, hur det ser ut och vad som gäller och allting, sen kan du ju aldrig vet hur publiken är. Men här har jag ingen aning! Jag messar lite med den som bokat mig och så dyker jag upp där så är det på någons altan, veranda eller någon gräsmatta där och det är så att säga att man tar allt på volley. Stämningen är lättsam och spontan redan när man kommer dit och det genomsyrar ju hela spelningen och det kan ju vara allt från grabbgäng till något grannsällskap eller vad som helst som gått ihop och bokat eller så är det bara någon familj på en altan. Det är som du säger, det är intimt. Kul är det! På många sätt!

Men med alla de här spelningarna och så har du radion, hästarna, yoga, träning och flickvännen också, hur hinner du med allting?

Jag hinner ju inte med. Och jag mår dåligt över det. Det är ju det jag gör fel. I stället för att sortera när man har för mycket att göra så är det som något slags tvångstanke att skaffa ännu mer att göra. Jag vet inte varför man gör det men det finns säkert något namn på det! Det är lite ångest över det. Och sen att det här klustret av saker som jag engagerar mig i oftast sker just över sommaren, det blir inte av att njuta. Att sitta i solen och käka glass liksom. Det gör jag på en bensinmack på väg till ett gig. Så det är svårt att hinna med men det är ju lite så här, dels är det roligt dels är det mitt jobb och dom är ju flexibla jobben så det går ju ofta att kombinera med varandra men det kan ju också resultera i att man bara jobbar och man är aldrig ledig. Jag tror att det är väldigt många artister som kan vittna om samma grej, sommaren är ju lite högsäsong och intensivt. Jag får i alla fall vara ledig i september! Jag har lovat mig själv att vara ledig i september.

Ja jag tog faktiskt två veckors semester i sommar själv. Det behövs lite vila.

Ja det är viktigt! Återhämtning och framför allt om man tycker om att jobba och köra på. Visst det är bra, men det är lätt att missa att man faktiskt kör på lite för hårt ibland. Jag vet att jag har problem med det, att det är ett jobb men så är det ju så roligt och man får fler bokningar. Sen får man nästan dåligt samvete och kan inte tacka nej till ett gig när så många går på knäna av olika anledningar. Den evigt plågade konstnärssjälen! Om de ringer imorgon så är det lika bra att tacka ja. Men men, jag tänker att man får väl vila när man blir gammal.

När du är ute och spelar nu då vad är det för material du kör?

Det är lite blandat, det är självklart en del Backyard Babies låtar i akustiska tappningar. Många gånger är det ju de versioner av låtarna som jag skrev ifrån början. Sen blir det sololåtar från mina soloskivor och sen blir det en salig blandning av roliga covers som jag har spelat förut som jag tycker skulle vara kul att spela den här sommaren, favoritlåtar och visor jag uppträtt med i andra sammanhang så det är en riktig blandning! Allt från 80-tals hårdrocksballader till karaoke-låtar och sen Backyard Babies och solomaterial om vartannat!

Det låter helt fantastiskt!

Ja det är ett kul set faktiskt! Det går att slänga runt och det är varierande och är det längre gig så funkar det och det funkar för kortare gig också.

Men då ses vi där på Öland på lördag!

Jag ser fram emot det!