Stockholmsbandet Voodoo Mansion är ett spännande band. Med ett helt eget sound släpper dom sitt debutalbum den 15 maj.

Stockholmskvartetten är från spretigt varierande bakgrunder, men har förenats kring idén om att kombinera riffande rock, dansgolvssväng och starka låtar.

Vi blev nyfikna och har gjort en intervju med bandet.

För dom som inte har hört talas er. Vilka är ni?

Voodoo Mansion är ett Stockholmsband beståendes av fyra medlemmar med olika musikalisk bakgrund. Våra olikheter skulle få många band att splittras efter fyra dagar. I vårt fall fall blev det raka motsatsen och variationen har kommit att bli vår styrka.

Berätta mer om er själva. Vilka ingår i bandet?

Hubbe Eightball – Spelar James Brown sväng till rock’n roll och är en välkänd profil från klubb-Stockholm. Lever sitt liv som sitt trumspel; fort, intensivt och groovy.

Mojo Matt – Karismatisk sångare och utagerande frontfigur som genom livets berg- och dalbana upplevt både ljus och mörker. Son till frontfiguren i ett av Sveriges största 60-tals band.

Little J Brink – Gitarrist som omvandlat sin gitarr till ett redskap för att kombinera rockens armbåge med sväng för dansgolvet. Prototypen för en gammal själ i en ung kropp.

JayBee – Hårt sluggande punkbasist som agerar lim mellan grooves och dansanta riff. Ett fundament som person, med hårt liv i bagaget och förståelse för brödraskap.

Hur bildades ni?

Vi kände till varandra från musiksvängen och nattlivet i Stockholm. Genom en rad slumpartade händelser korsades vägarna och på den vägen är det. Ibland är saker enklare och närmre än vad man tror.

Vad har ni för influenser?

Som sagt, fyra olika individuella inputs med olika musikstilar i bagaget har influerat oss som band. Tänk spannet James Brown – Queens Of The Stoneage.

Ni kallar er musik för New Old School rock. Vad menar ni med det?

Alla i bandet har ett gemensamt tycke för ren rak rock’n’roll. Ovanpå klassisk rock’n’roll slänger vi in våra nya influenser som ska funka live och på nattklubbar. Vi diggar rock som även funkar på dansgolvet.

När jag läser er presentation så läser jag att ”Haitiska voodoo riter förenar fest och dryck med ett sinnesutvidgande tillstånd där vissa festdeltagare blir intagna av sina förfäders andar och agerar språkrör för dessa” Kan ni utveckla vad ni menar med det?

Fest och dryck = publikens utgångsläge vid livekonserter. Festdeltagarna = publiken, dom är där för att ha one hell of a good time. Bra musik kan vara väldigt sinnesutvidgande för den som diggar det som träffar trumhinnan. Voodoo Mansion vill gärna influera sin publik och lyckas vi med det blir vår publik väldigt bra språkrör för oss. Metaforerna får tolkas fritt av läsaren, men det är kortfattat vad vi menar.

Är Voodoo något som ni praktiserar?

Inte som religion, voodoo för oss är en sinnesstämning likt rock’n’roll. I övrigt inga kommentarer.

Coronakrisen har ju slagit hårt mot många i musikbranschen. Har ni blivit drabbade på något sätt?

Vi skulle ut och gigga på vår debutplatta, men i coronakrisens spår får man gilla läget. Det finns dom som har det betydligt värre än oss, så vi beklagar oss inte.

Hur ser era planer ut för 2020?
Vågar ni planera något eller ligger saker och ting på is i väntan på att den här pandemin ska gå över?

Vi utnyttjar coronastiltjen till att skriva till nästa platta. Årets plan kvarstår att genom debutsläppet etablera bandet för en större publik.
Planeringsfasen nu bygger på att ligga steget före. Vi kommer att följa upp debutplattan med ett nytt album. Pandemin ger automatiskt utrymme för att färdigställa album nummer två lite snabbare än planerat.

Ni ska göra en reklamspot i Tv4 på primetime. Hur skulle ni göra för att fånga folks intresse?

Vår musik med ett bildspråk som fullständigt osar voodoo. En voodoopräst är obligatorisk. Och självklart närbilder på oss själva då vi är så grymt snygga (enligt oss själva) och det vill vi ju dela med oss till hela svenska folket. 🙂

Om ni skulle sätta ihop ett all Star band med fem medlemmar. Hur skulle det se ut? Ni får välja både levande och döda musiker.

James Brown, Keith Moon, Lemmy, Josh Homme och Malcolm Young. Vilka som gör vad i det här bandet får ni klura ut själva.

Voodoo Mansions debutalbum släpps den 15 maj och vi kommer publicera en recension av albumrt vårt det lider.

Av Ulf Romedahl.