Roulette släpper singeln Ready For Friday Night idag och vad passar väl bättre då än att lyssna på den och läsa en skön intervju med Hansi själv?? Dra igång videon vet jag och läs intervjun nedanför!

Hej  Hansi!

Hej! Vad kul att se dig!

Detsamma! Jag hann precis in efter jobbet! In till datorn och slamra på direkt! Hahah

Ja det var samma här! Hahaha! Men det blir bra det här!

Ja så klart! Vi satt och lyssnade på er singel här hemma igår och vi höll båda med varandra om att fan vad bra det här är!

 Hahaha! Vad härligt! Vad gillar du för musik? Är det en salig blandning eller?

Ja det är det, jag ser några av favoriterna på väggen där bakom dig faktiskt! (På väggen bakom Hansi hänger Några album med bland andra Dan Reed Network, Bon Jovi och Kiss.) Jag blev så glad när Dan Reed Network lirade på Rocken för ett par år sedan!

Jaa, du ska veta att jag har en lång historia med Dan Reed! Jag såg ju han, jag är ju gammal gubbe nu ska du veta men jag såg han på Melody i Stockholm åttioåtta när dom hade släppt första plattan! Det är fortfarande en av mina fem bästa konserter ever! Och jag ser otroligt mycket live band. Jag har ju varit på Sweden Rock i tjugo år liksom. Men den spelningen var så fantastisk! Vilket jävla drag dom hade och vilka låtar! Och vilken scenpersonlighet! Sen har jag träffat honom kanske åtta tio gånger sen dess, han har ju varit i Sundsvall och spelat och vi har träffats utomlands med och han är en kanonkille!

Så hur platsar Roulette in i det här då? Vart kommer Roulette ifrån?

Ja det är en lång historia som jag ska försöka göra kort. Vi bildades, håll i hatten nu, åttiofem! Så vi är riktiga gamla gubbar! 

Det är lite kul nu med Nestor att dom breakar så jäkla mycket för dom har ju precis samma historia som vi har. Vi spelade ju tillsammans på Sabaton Open Air nere i Falun och då satt vi vid lunchen vid ena bordet satt Nestor och vid det andra Roulette och då sa vi att vi måste ju skåla för åttiotalet! Hahaha!

Så, vi släppte tre singlar och fick skivkontrakt med CBS som skulle släppa en skiva åttionio men det vart bara en singel. Det var ett annat band som signades samtidigt, Rat Bat Blue i samma genre som vi och CBS tyckte att de var mer kända för de hade Fredrik Von Gerber på trummor så då  fick de fullängdaren och vi en singel så mitt i inspelningen fick vi veta det, då tappade vi sugen. Sen lade vi ner bandet nittioett och då startade jag ett coverband som hette Leffe Deppad som bara spelade Def Leppard. Hahaha! 

Men sen hände inget mer men 2008 fick jag kontakt med en kille som fått tag på en demo-cd på något konstigt sätt. Det enda jag kan tänka mig är att det var någon som fyllde jämnt av grabbarna i bandet och då vi hade spelat in säkert trettio demolåtar i Sundsvall i en demostudio som vi brände på en cd. Och den kan vi ha skickat på nätet så den hamnat i USA och sen till den här skivbolagssnubben i England som mailade oss och bara “Det här är fantastiskt bra! Jag vill släppa det här på cd!” Ja okej! “Är det ni som äger rättigheterna?” Ja det är det! För allt med CBS var ju ur världen redan. Så då släppte vi en “Best Of” platta med dom singlar vi hade släppt och arton demolåtar som heter “Better Late Than Never”! Den sålde slut på en och en halv månad, tusen ex, 2008. Då var ju ryktet att Roulette låter bra och vi lät ju bra redan från åttiotalet, vi var på gång på riktigt nu. 

Så 2015 jobbade jag i en musikstudio här ute i Sundsvall med Takidas keyboard kille och producent Chris Rehn så jag spelade upp en låt för honom och han tyckte det var magiskt bra. “Det här måste vi spela in Hansi!” Okej! Så vi började spela in det och så måste vi ju ha en bra sångare. Okej men den enda bra sångaren jag känner är ju Thomas i Roulette. “Jamen ring honom då!” Så det gjorde jag och så kom ju Magnus med och till slut vart det en Roulette grej av det hela. Så då släppte vi en ny Roulette singel 2015 och där började allting rulla på! Det vart videos och en singel varje år och runt 2018 bestämde vi oss för att det här måste bli en platta. Det var så mycket bra låtar. Så vi spelade in den i Boxroom studios där Chris Rehn har sin studio och med honom som producent. Vi höll på i nio månader från och till så när det väl var klart var det så jäkla bra så när den släppte i mars 2019 vart det lite snack i AOR kretsar! “Roulette är tillbaka och det låter skitbra” och så där och sen körde vi på! Sen kom pandemin. Vi skulle ut på Spanienturné och någon festival i Holland och gig på Sweden Rock allting bara…  

Det har tagit två år och nu i år har allting kommit igång igen. Vi körde Scandic Rock Melodic i Göteborg i maj med nio band och vi headlinade där. Sen vart det Sabaton Open Air. Sen Spanienturné och nu spelar vi i Sundsvall på lördag (Imorgon Reds anmärkning) för släppet med nya låten och sen åker vi till Antwerpen i slutet av november, All Star Fest heter det. En tredagars festival  med helt enorma band. Skitbra band, många svenska band! Nu fick du hela historian på tre minuter! Hahaha!

Helt fantastisk!! Hur ser planen ut framöver då? Är det albumsläpp på gång eller?

Jae.. I en drömvärld hade vi haft en egen studio och obegränsat med tid och så men nu har vi inte det. Vi har replokalen och får lösa det så gott det går! Men om någon snappar upp oss eller vill sponsra skulle vi absolut vilja spela in en platta! Så klart! Säger nån att vi kan gå in i studion i februari så finns det material. Kanske inte helt färdiga låtar men det löser vi!

Tappa inte hoppet! Jag tror på att allt kan hända, du vinner på lotto och ni spelar in den där plattan!

Ja! Nu syns det inte på väggen här men mina riktiga favoriter är ju Aerosmith och favoritlåten är Dream on. Jag har ingen tatuering idag men det kommer, en dag står det Dream on nånstans och ja så är det! Man måste drömma! Att vi nu gamla gubbar får fara ut i Europa och spela musik! Det är ju bara Dream on liksom!

Nu har ni ju ändå turnerat lite, vad är drömmen? Det där drömstället att spela på?

Japan! Jag är sugen på japan, vår musik slår ju så bra där! När vi släppte plattan 2019 var vi med på Burns melodic rock lista och fick tredjeplatsen! I Burned!! Och vi har mycket fans från Japan, jag har skickat cds och vinyler till våra fans där. Jätteroligt! Så USA är alltid coolt men Japan klingar för mig personligen mer. 

Men de här spelnignarna som ni gjort då, är det någon som du känner betytt lite mer än någon annan?

Ja ska jag vara ärlig så har vi ju aldrig varit på någon europa turné ens på åttiotalet. Så att få turnera i spanien var ju väldigt speciellt. Det var små ställen och så men det var skitcoolt för alla var så engagerade i vår musik. Och Sabaton Open Air såklart. Det var en ny publik som inte brukar se oss vanligtvis, mycket norrmän som var där! Många skickade meddelande efteråt att de aldrig hört talas om Roulette och att ”nu har jag lyssnat massor!” Skitkul! Och backstage! Vi spelade ju samma dag som Sabaton, Amaranthe,  Nestor, Metalite, Loudness och Myrath och vi hängde ju allihop backstage och det var så skön stämning. Det var verkligen över förväntan! Så kul!

Jag har en fråga jag ställer till alla jag intervjuar. Om du fick välja en platta oavsett genre, band eller epok. Vilken skulle du rekommendera våra läsare att lyssna på?

Åh vilken fråga!! Det är ju förtio plattor! Ja en skiva… Fy vad svårt. Jag säger inte Aerosmith, Steven Tyler är ju underbar men de har ingen skiva som är sådär fantastiskt bra rakt igenom. Första Dan Reed Network är ju.. Def Leppards Pyromania… Näeh. Jag skulle säga Queen Sheer Heart Attack! Den är så magisk, Freddie Mercury i sitt esse! Det blir den!!

Vi snackar på lite om vad som kan tänkas vara på gång och jag kan säga att ni bör hålla ögonen på Roulette! Släng in en Like på Facebook så ni inte missar något viktigt!

https://www.facebook.com/RouletteSwe

/P ”The Poseur” Pousár