Hej Peter! Är det fullt ös idag?

Ja lite grann är det väl lite möten och sen lite intervju, en vanlig dag i skogen i och för sig, det är ju så är det väl inget nytt.

Det är mycket på gång nu! Jag satt och skrollade lite och kikade på re re releasen också! Hur kom ni på den iden?

Jag tror det kom från bolaget eller ja, vi har faktiskt hållit på med det ganska länge. Att vi skulle ju kanske göra ett boxset med picture disk och bla bla bla men det blev aldrig av någonting och sen kom det upp igen och sen igen och igen… Men nu äntligen så gör vi det för att vi vill. Det här är ju bara första kapitlet och sen kommer det 3 eller 4 skivor till och sen 3 skivor till eller ja någonting i den stilen.

Det måste ju vara skitkul att återbesöka den tiden på något sätt?

Ja ja absolut! Man får ju tillbaka lite minnen här och där då.

Det är bara positiva minnen hoppas jag?

Ja jo det är det! Det blir en del nostalgi, visst är det så.

Men ni är ute mycket och lirar en hel del också det måste ju vara gott efter den där förbannade pandemin!

Ja! Det var kul att pausa absolut, när vi släppte Worship innan där så gick det inte att planera någonting så att vi var ju tvungna att planera turneer efter för det var ju lite då det liksom släpptes upp. Så året efter så turnerar vi säkert 100 gig eller någonting sånt där. Vi började i USA och körde sommarfestivaler och sen körde vi i Europa i nästan 2 år. Sen var vi till Sydamerika och grejer och så där, det har snurrat på ganska friskt skulle jag vilja påstå.

Jag vet sist vi pratade var ju precis där i mitten av pandemin och och då sa du att du mest hade legat på soffan och kollat på Netflix och att det var ganska skönt ändå. Känner du att du har fått vila upp dig nu så att du orkar med hela den här stora maskinen?

Ja alltså det är nog ganska lugnt. Alltså det är inget problem, när allting är gjort då är det ju ganska lugnt att bara sätta sig på en buss och åka och spela det är inget problem. Det är förberedelserna som är ganska intensiva och jobbiga. Alltså vad ska du spela för låtar? Hur ska du göra det? Du ska se hur den ser ut och allt det där i alla fall just nu det är ganska mycket att pyssla med. Det är ju inte bara musiken som du har gjort du håller på med. Det värsta kommer efter skivan är klar!

Då tänker jag att just det här att få spela musiken är det ultimata för dig då?

Ja det är ju spännande att gå ut och spela ny musik och även gamla gamla låtar och så vidare, det är väl betalningen för allt slit att spela framför folk.

Upplever du att ni har fått en bredare publik nu? Det är ju många som upptäckt ny musik under pandemin och det lär ju ha hittat en del till er med!

Jag vet inte, alltså vi vi har turnerat i 30 år jag tycker publiken är mellan 25 och 45 jämt så antingen stannar tiden eller så har vi fått ny publik för att det det är alltid så och det har det alltid varit så att förhoppningsvis gör vi någonting rätt! Men jo det tror jag garanterat.

Men det måste ju ändå vara häftigt liksom just det här att det är en väldigt blandad publik men också intensiteten för det vet jag själv när man har stått i publiken när man har sett er live att det är en väldigt eldig publik som ni har.

Ja alltså jag vet inte, jag tycker dom är ganska hemtrevliga och det är så det är. Det beror på vilket land man är i också. Åker vi till Sydamerika är det lite mer kaos men om vi flyger i Europa eller till USA så tror jag att det det är mycket folk som står och lyssnar stilla, speciellt på de tyngre men lite mera lugna låtarna, de njuter av det och sen när det är snabba låtar så vaknar de till liv och sen är det fullt ös medvetslös! Det går lite upp och ner!

Men kan det inte vara lite det som är själva tjusningen med metall också? Speciellt idag när det är lite mer tillåtet att lyssna på metal jämfört med vad det var för 30 år sedan, att folk får en möjlighet och liksom bara släppa loss?

Det tror jag. Det där när de går på ett gig för det första och får uppleva det live och förhoppningsvis snyggt och bra. Och sen plus att du kan röra på dig lite till musik.

Det är ju lite skillnad att jogga till Frank Sinatra och jogga till Hypocrisy!

Ja det tempot blir väl lite annorlunda misstänker jag! Hahaha! Men man springer lite fortare!

Precis! Hur känns det för dig nu, du kör ju Hypocrisy och så kör du Pain vid sidan av eller ja, samtidigt ska man väl säga för du är väl aldrig helt ur något utav dem.

Jag sitter och skriver en ny skiva nu faktiskt.

Party in my head blev ju en succé, det ser ut att funka bra och videon! Folk sitter ju fortfarande och letar efter såna där eastereggs i den här videon, tror du att de hittat alla?

Det vet jag inte! Det var faktiskt ganska fräna grejer som management kom på. Ja, vi ska väl spela in en ny video snart till första singeln i mitten av sommaren och vi får se vad vi hittar på då!

Jag kan tänka mig att just under pandemin när folk ville se någonting måstedet ju vara skitkul för er som band att ni får en till dimension. Det är inte bara på skiva det är inte bara live utan det finns ett till sätt att presentera er.

Precis så! Vi var väl bland de första som gjorde 360 då man satte upp en kamera som som streamade 360 så körde vi en konsert så att vi försöker hålla oss med fansen lite.

Det är ju en stor grej att hålla kontakten med fansen kan jag uppleva och när man kollar på era videos nu där ni sitter och minns tillbaka till hur det var och det måste ju också ha varit jättekul att liksom få dela det med de här nya fansen också?

Ja man minns att alltså det var ju jävligt då, det fanns ju aldrig inom budget att göra något jättebra utav någonting men vi tog vad vi hade och försökte göra det bästa av det. Så att man man får väl lära sig från grund och göra det bästa av det.

Jag ser dig som en väldigt kreativ människa det sprutar ju musik ur dig hela tiden!

Det sprutar annat också ur mig! Hahahah! Men ja det kommer och går i vågor, ibland skriver jag mycket och ibland så drar jag igen persienen. Men det är väl bra också att ha den självinsikten att ibland måste man dra igen persienerna och bara…
Ja det hade jag inte på 20 år och då var det jävligt stressigt, senaste 10 åren har jag lärt mig som att jag måste ha lite distans till det annars blir man ju tokig.

Men tror du att den tokiga sidan kanske är liten viktig del utav det andra också?

Ja det är det absolut! Jag är knappast normal det kan jag ju inte påstå. Jag hade 4 doktorer övertygade om att jag hade ADHD förra året. Det säger ganska mycket nu om man är i sina 50 och man får reda på att ja du har diagnos ADHD! Men man får inte ha det som en ursäkt för alla dumma saker utan det är mest bara för att kunna förstå sig själv så är det ju definitivt. Det blir ju ett sätt att förstå sig själv på ett nytt plan och det kanske kan skapa mer inspiration för framtida projekt liksom. Alltså det finns ju jättemycket inspiration. Ibland känner man bara att det funkar bra och sen säger huvudet att jag orkar inte sätta mig ner och spela in den liksom för att få komma ihåg den till sen. Det är mycket som rinner ut men det kommer alltid tillbaks. Det är bara att ta tag i det och att gå in i studion. Sånt fokus är nog ett val om man vill komma någonstans. Det kan var jävligt förr alltså, men man måste vara väldigt disciplinerad.
Förr så gick jag in i studion även fast jag inte hade någonting i huvudet, så satt jag i studion i 8 10 timmar men det funkar inte nu. Jag byggde om studion och gjorde allting jättefint så nu vill jag inte vara för mycket där, då tröttnar jag på det! Så nu väljer jag mina strider innan jag går in.

Ja men det är väl smart tänkt .

Alltså jag tror det. Det ska vara speciellt att skriva tycker jag.

Man ska ju göra det för att det är roligt, att tjäna pengar på det eller göra det till ett jobb, alltså bara ser det så, då tror jag att man tappar det.

Jo men det är så det är därför man måste hoppa tillbaks, ibland måste man ha näsan under vattenytan och komma upp igen så.

Men det kanske är också någonting som som du kan få fram lite av på de här plattorna på nytt liksom att där var vi ifrån början

Ja! Det finns inga ursäkter för det, det är ingenting vi kan dölja utan det var vad vi tänkte och tyckte!

Och det är ju fantastiskt för jag menar tack vare det så är du ju det du är idag alltså du du är ju ett namn i branschen NI är ju ett namn i branschen det måste ju ändå kännas ganska coolt idag!

Jag tänker nog att våran karriär eller va man ska kalla det för har gått sakta upp hela tiden och har aldrig gått ner så vi har aldrig varit på toppen så vi kunnat tappat någonting. Men det det är väl inte riktigt poängen, det är att man har något att skriva och släppa som man tycker är bra och känns fräscht. De här 30 åren har det varit så jag jobbar lite, man blir inspirerad av sig själv.

Det är väl häftigt också för jag menar ni har ju hållit på så pass länge och hitta någonting som är Hypocrisy och hålla fast vid det utan att bli liksom långrandiga det är rätt ballt.

Ja det det är inte lätt! Men jag tror man måste följa sitt hjärta och sen känna att bara ”fan håller jag på recycla mig själv?” nej då börjar vi om igen det är lite så vi har har tänkt hela tiden. Därför har ju inte alla skivor låtit exakt lika varje gång och det är samma sak med ljudet och mixningen och så där. Man vill inte falla tillbaks på samma, jag tycker att kanske folk vill ha samma men jag är nog lite för självisk.

Men det är helt rätt det är ändå du som som gör det här det är ju din skapelse så det ska inte komma någon med pekpinnar.

Nej nej det går inte! Det har inte funkat på 52 år det är jag glad för! Kanske inte min mor då men nu är hon nog mycket gladare, men hon var inte det när när hon fick telefonsamtal från skolan hela tiden! Nej till slut sa hon bara ”Ring mig när han gjort något bra istället!” Det var väl upp tills man kom i högstadiet man börjar spela instrument och spela i band och grejer då lugnade man ner sig. Det var ju värst när man var från 3 år till 11, det var inte klokt alltså! Men ja ja ingen dog det är bra det är jäkligt bra och förhoppningsvis så fick ingen något men för livet så det är lite jag kan trösta henne med! Haha!

Det kanske har med det där ADHD att göra också när du hittat ett utlopp liksom?

Ja det är som min morsa sagt ”Om det fnnits ADHD på 70 talet hade du garanterat blivit diagnostiserad!”

Ja jag är i alla fall glad att du hittade dom där instrumenten!

Ja det är jag med och det är nog hela byn!

Men du är kvar i samma by som du växte upp i, det måste ju vara en trygghet?

Det är nästgård men det är typ samma sak. Alltså, när man är ute och spelar så är man ju inte i små samhällen och så. Det är alltid de stora städerna och så bodde jag i Florida i 3 år så jag tycker det är skönt att vara här, det är lugnt och tyst och skönt.

Vad har ni för planer nu då? Jag vet att ni i alla fall ska köra en turné i Sverige och Norge nu under april.

Precis! Nästa vecka så börjar vi i Göteborg på tisdag men först ska vi till Tyskland och spela på, vad heter det… Ragnarök fest, det var på fredag. Sen åker jag hem och byter kalsonger och sen Göteborg och börjar där och sedan åker vi Uppsala, Örebro och sen mossen. Sen blir det lugnt ett tag och sen är det fullt ös igen över sommaren. Eller ja det är planen men annars är det skriva låtar och grejer.

Jag ser fram emot de nya plattorna i re releasen, kommer de att vara remastrad?

Det är en del, eller ja för för vinyl så är du tvungen! Faktiskt! För att få bästa ljudet på det för du kan inte ha för mycket botten i dem för att då går nålen rakt ner eller bara studsar åt alla håll så du måste anpassa efter nålen. Jag tror att det är svårt att göra guld av skit så det är lite bättre men å andra sidan så man ska inte hålla på peta på saker för jag skulle inte vilja höra Kill em All med annorlunda ljud än vad det var för att jag tycker det var vad man stod för på den tiden. Man var och det här är en del av vad ska man säga? Kulturen! Kulturen där man höll på med musiken och folk växte upp med det och de vill nog inte ha jättefint ljud och och polerat och skit utan det ska vara lite kaos som det var.

Peter tack så jättemycket för att jag fick snacka lite med dig idag! Alltid lika trevligt så nästa gång så hoppas jag att vi ses Face to face!

Absolut! Det fixar vi! Ta hand om dig! Hej hej!

Vi avslutar och jag ser ännu mer fram emot att få hem vinylerna och att få se bandet lira lajv efter idag!

/P ”The poseur” Pousár