Pauline fick chansen att snacka med Peter PAIN Tägtgren om de nya PAIN singlarna och vad som är på gång! Så den tog hon och skypade till utlandet där han är på semester!

Tjena Peter hur är läget!?

Det är fint! Jag har semester!

Åh, ja men det ska faktiskt jag med ha om ett par veckor.

Ja Det kändes bra nu när man var klar med allt man var tvungen att göra klart. Så vi åkte till Grekland faktiskt!

Men du! Det har ju kommit ny musik också!

Hehe ja det har det ju!

Det var ju ett tag sedan nu, du har ju gjort en hel del annat emellan så det var lite kul att det dök upp något från PAIN!

Ja det var väl lite tanken att visa att ”Hallå jag finns fortfarande!” om man säger så.

Den första singeln som kom var ju en cover på Gimme Shelter, och du gör ju riktiga hyllningar, det handlar ju om musiken. Men har du någonsin hört någon som gjort cover på din musik som du känt att det där var liksom inte bra?

Jag lyssnar inte på det sättet. Jag blir mest imponerad över att någon tagit sig tiden att göra någonting som jag har gjort. Det finns jättemycket bra covers därute det är absolut inga dåliga. Vissa kanske är lite roliga och så men som flesta är bra tycker jag!

De här senaste ett och ett halvt åren har ju varit tufft för många på många vis.

Ja men jag har klarat mig ganska bra, jag var bara så utbränd och stekt efter sista Lindemann turnén, det fanns ingenting kvar i huvudet. Så jag tog ett halvår och låg på soffan och tittade på tv och gick upp tio kilo. Det var det enda jag pallade med.

Det låter ju ändå som en bra grej om du var så trött innan.

Ja jag blev ju utbränd 2015 men det första jag gjorde då var att skriva en ny PAIN skiva som kom ut 2016 haha! Sen har det ju bara rullat på så jag hann inte ta igen mig riktigt så det var skönt för min del men jag tycker synd om alla crew och roadies och ja allt därtill. Dom har fått det fruktansvärt hårt.

Ja, men nu har ni ju ändå planerat en turné, 360 of PAIN.

Precis, vi flyttade den från 2021 till 2022 för att vara lite mer säkra. Och vi har ju precis gjort färdigt Hypocrisy skivan och har en turné planerad till oktober sen två år tillbaka och nu sitter man och tänker att ”Ska vi annonsera det eller ska vi vänta längre? ”Hur länge kan man vänta i så fall? I stället för att skicka ut att ”Ja nu ska vi ut på turné!” och sen en månad senare så ”Nej tyvärr det blev inget.”  Man sitter mitt i smeten och väntar på att det ska gå över men nu är de ju rädda att den där fjärde vågen ska komma! Men det vet man ju att mycket av det är bullshit. Aftonbladet är bra på det där.

Man ska inte läsa sådant där!

Nej! Man ska inte läsa några nyheter, man blir bara stressad!

Men nu är vi ju nyfikna! Du har släppt två nya singlar, är det mer nytt på väg?

Jag vet inte! Jag sitter här och kliar mig i huvudet och undrar vad nästa steg är om jag ska vara helt ärlig! Party in My Head var det en kompis som sa ”Öh skriv någonting om a Party in My Head!” och oj ”Boink” sa det och så tog det en halvtimme att skriva texten och så var det klart. Sen la jag på musik efter det, jag skrev musik till texten och det har jag aldrig gjort förut. Så jag sitter och funderar på om jag ska göra samma sak igen men jag vet inte riktigt vad jag ska sjunga om! Haha, Men hittar jag ett tema då går det fort!

Men vad roligt, då känns det ju ändå som att inspirationen verkligen har poppat i gång!

Oh ja! Jag gjorde färdigt Hypocrisy skivan som vi hållit på med i två år. Jag behövde nog bara ett break. Musiken har varit klar i över två år på fyra fem låtar och sen bara nej, jag måste skriva texter till resten och sen turnera och nej så det blev aldrig av. Men nu är det helt klart, mastrat och klart och det ligger hos Nuclear Blast kontor så nu är det upp till dom och släppa det! Sen har jag ett till projekt där jag har tagit in en ny sångare som också har en färdig skiva, en hel fullängdare. Så den väntar också på nästa tur och så ska vi väl naturligtvis gå ut med det också. Det är mycket som blivit gjort nu när man fick lite lugn och ro och fick lite vila en stund. Min tanke är att börja skriva nästa PAIN skiva nu. Min plan är att skriva klart den så att man kan släppa den första halvåret nästa år,

Det har varit mycket surr runt den här singeln nu.

Ja, faktiskt! Det tickar på bra med den singeln nu! Vi sitter och kollar på Spotify och grejer och det är konstigt för jag har ju de flesta fansen i Ryssland. Och sedan Tyskland USA och Mexiko. Men helt plötsligt har Sverige gått om allihop nu! Väldigt skumt! Jag trodde folk inte brydde sig nå mer! Haha! Men det är jättekul att det funkar i Sverige! Även på Youtube, Sverige ligger först på Spotify och på andra plats på YouTube tror jag. Det känns kul!

Ja det är roligt att se fler svenska kommentarer på YouTube!

Ja annars är det väldigt mycket ruski ruski Hahaha

Ja många kyrilliska bokstäver! Men det är roligt att läsa hur du blir jämförd med Christoffer Walken, Johnny Depp och The Big Lebowski!

Steve Buscemi! Haha kärt barn har många ansikten kanske?

Du hade väl sonen med på de här låtarna?

Ja han spelar ju trummor, han gjorde det på Coming Home skivan med. Han var ju med på jag vet inte hur många turnéer jag gjorde på den skivan, fyra fem i alla fall. Sen var han ju trummis i Lindemann. Det är kul!

Det blir inga familjedrabbningar?

Haha nej ibland vill man ju säga åt ungen vad det är som gäller. Nej men det är lätt att tappa fotfästet när man är på turné, därför väntade jag tills han var arton år innan han fick följa med. Han kunde ha följt med när han var tretton eller fjorton och det hade nog inte varit några problem men jag ville att han skulle vara något sånär vuxen innan jag drog ut honom på några äventyr.

Det är klart. Scenen är ju bara en liten del av vad som händer på en turné.

Precis. Det är en och en halv timma men så kommer resten som man kanske ska vänta med att se tills man blivit lite äldre. Det var väl ett beslut jag tog.

Ett väldigt moget beslut.

Ja det är nog det enda mogna beslut jag tagit!! Haha! Nej men barn är viktiga och de blir ju som man lär dem.  

När ni spelade in nu då. Kunde ni spela in tillsammans eller satt ni på varsitt håll och lirade?

Nej alltså vi bor ju i samma by. Jag och min son. Han har ju en lägenhet och vi har ett stenkast till studion och vi umgås ju väldigt mycket hela tiden så det är ingen fara.

Men vad tror du nu, PAIN har ju utvecklats mycket sedan 96 och den här låten är ju också att doppa tårna i något nytt.

Det är vanlig hederlig Rock n´ Roll skulle jag vilja säga. En party låt!! Jag ville göra någonting enkelt och konkret, man ska inte behöva tänka någonting utan man ska få en positiv feeling. Det är mitt tillskott, tre minuter och ett smajl. Det är det jag kan göra för världen just nu.

Det har du ju lyckats med!

Ja och jag tycker det ska vara roligt att se en video! Det ska inte vara så invecklat tycker jag. Framför allt inte med PAIN, med Hypocrisy är det annorlunda men PAIN det är ju partymusik, oavsett om det låter mycket industriellt på någon skiva eller på något annat vis på en annan så är det ju fortfarande i slutänden partymusik.  Det är det jag skriver. Jag är AC/DC. Det ska vara lätt att förstå, det ska kännas bra i kroppen och ha en bra rytm.

Men apropå videon då. Det fanns ju en hel massa saker i den som var speciellt, mjölkpaketet, Alien och Joe Lynn Turner, det var ju hysteriskt roligt!

Haha, ja precis! Det var management som kom på den idén, de kallar det för easter eggs. Lite små clues här och där och en sådan där QR kod som gör det lite mer intressant än att bara titta på en video.

Ja det blir ju interaktivt!

Exakt och även att hålla kontakt med fansen med tävlingar och höra vad de tycker om saker och ting. Det är ganska viktigt det där. Och jag menar nu har vi ju tid att göra det så då kan man ju lära känna alla som tagit sig tid att lyssna på oss och få höra deras funderingar kring allt.

Du har ju hållit på väldigt länge med musik, en bra bit över trettio år nu. Har du någonsin funderat på att byta bana?

Ja. Det gör jag varenda dag i perioder, jag drar mitt hår så det finns knappt något kvar snart!! Hahaha! Men det här är det enda jag kan så det är ju tydligen det här jag är stöpt för så jag hade inte en chans att… Jag vet inte vad jag skulle göra annars? Svårt att bli astronaut när man är 50 bast! Och speciellt från Sverige också!  

Vi har ju en!

Ja Fuglesang! Men jag vet inte vad jag skulle göra annars. Det här är det enda jag kan. Men jag har tänkt många gånger att jag vill bara lägga ner skiten och ta ett vanligt jobb. Jobba på kommun eller whatever och bara vara. Men jag har lärt mig att jag ska inte klaga heller. Jag har det bra och det är dumt att klaga.

Ja jag kan ju tänka mig att uppskattningen du får…

Ja det är ju betalningen för allt jobb! Det lever man på länge!

Så är det ju för oss som bloggar också, våra läsare är ju allt. Och om de är nöjda så är vi glada. Men jag kan ändå sakna musiktidningarna! Läsa små notiser om nya band och intervjuer!

Ja jag med! Och se bilderna! Kommer du ihåg Posters från 70 talet? Jag har alla posters med KISS jag har samlat sedan jag var jätteliten och jag tog faktiskt fram dem häromdagen och jäklar vad tjockt papper det är! Det är riktigt gediget. Sen var det ju Okej och bara tunt papper.

Jag brukar vara så där jobbig och ställa frågan vilket album du tycker våra läsare inte får missa?

Mm… Ojojoj. Bra fråga. Du skulle fråga min son i stället! Han är uppdaterad. Men jag får dra till med något gammalt, David Bowie, Ziggy Stardust. Det är någonting i hästväg för mig. Det var 72 det! Det finns ingenting dåligt med den skivan! Förutom att basen är ostämd på en sträng hela tiden. Men det struntar jag i totalt. Det är så bra ändå så det spelar ingen roll.  

Det är fantastiskt! Det här har varit jättetrevligt och jättekul att du är i gång igen! Jag ser fram emot Hypocrisy skivan!

Ja, jag tror den första singeln kommer i augusti någon gång så jag måste skriva en ny PAIN låt innan dess för jag vill inte släppa dem samtidigt. Då blir folk helt förvirrade!! Först nya projektet och så Lindemann dvd:n och PAIN låtar och sen Hypocrisy, folk kommer hata mig!! Dom har fått nog! Haha!

Bara du inte går och gifter dig med en Wahlgren sen också så…

Åh herregud. Nej nej nej nej nej…

Vi gapskrattar lite en stund innan Peter fortsätter med sin semester och jag återgår till jobbet med ett stort leende på mina läppar.