Följ med i vår artikelserie där deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize” svarar på frågor om sin roll i projektet! Möt Jens Westin!

Corroded är ett av Sveriges mest älskade hårdrocksband med fem studioalbum i ryggen. Vi tog ett snack med sångaren och gitarristen Jens Westin, som medverkar i ”Save The Noize”, om hur pandemin drabbat honom och varför han valde ställa upp i projektet. 

Fantastiskt kul att vi får intervjua dig, Jens! Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”. Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?

I vanlig ordning så halkade jag in i det här projektet på ett bananskal. Jesper Lindgren skickade en förfrågan och jag tyckte att det lät som en bra idé. Jag har spelat in lite gitarr och kört lite sång.

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?

När Beyoncé och Chris Martin körde låten Halo under ”Hope For Haiti” ligger högt upp på listan.

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig? En ny Corroded skiva? 

Jag har haft tur med tanke på att jag har andra jobb som musiklärare, så min privata ekonomi har inte behövt lida jämfört med många andra av mina kollegor i branschen.

Vi (Corroded) har tyvärr inte haft så många möjligheter att träffas eftersom vi bor utspritt i landet, men vi har ändå lyckats jobba ihop en hel del nytt material som vi snart ska börja spela in.

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

Det var nog morsan och farsan som fick mig att bli intresserad av musik från början. Jag och några kompisar startade ett rockband på sommarlovet mellan sexan och sjuan och på den vägen är det.

Första skivan för egna pengar?

Iron Maiden ”Number Of The Beast”, en maxisingel som jag köpte 1982-83 ish


Bästa konserten?

Pink Floyd, Göteborg 1994 är en svårslagen upplevelse

Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

Soundgarden – Superunknown får det bli.

Gästskribenter: Jesper Lindgren och Rasmus Harnesk Wiklund