Kristianstad Rock Fest flyttar fram och in!!!

Det händer grejer i festivalvärlden runtom hela klotet just nu pga. Covid – 19 och vi är hårt påverkade även i vårt avlånga land. Så fick vi nys om att det kanske inte är helt kört för 2020 trots allt! Vi högg tag i Christian Axén som är Festivalgeneral för Kristianstad Rock Fest och frågade vad för nyheter han kan ge oss!  

Hej!

Du kan väl berätta lite om dig själv och vad du har för roll på festivalen!

Jag är ju en av grundarna till Kristianstad Rock Fest som vi drog igång när det blev en stor saknad efter Tivolirocken som vi hade innan. Då kände vi att det behövdes hårdrock i stan så jag började nysta lite i det och sen fick jag med mig ett par goda vänner så nu är jag ordförande i föreningen och Festivalgeneral då. Så jag har väl det övergripande ansvaret, är det bra så är det mig man ska gå till och är det dåligt så är det mig man ska gå till!

Hur ser det ut nu 2020 med allt som händer runtomkring?

Det är ju hemskt. Jag trodde inte att det skulle bli såhär, slå såhär hårt som det har gjort. Det är många som blir drabbade, det är ju artister, bolag, uthyrare, alla som har matvagnar alltså alla blir ju drabbade av det här på ett eller annat sätt. Så därför smidde vi om planerna lite kan man säga. I juli där, 10/11 har väl alla förstått att det inte skulle bli av men sen är inte jag typen som vill lägga mig platt och bara ställa in så vi valde att flytta in (Kristianstad Arena) och flytta fram till den 28 november!

Wow!! Det är inte illa! Och då har ni fått med alla banden också?

Ja! Då har vi fått med alla som varit klara hittills förutom Imminence som har en planerad turné i Finland som dem inte vet hur det blir med. Och så har vi två nytillskott också i form av Hardcore Superstar och Dark Funeral!

Häftigt!

Ja, den är vi nöjd med!

Det blir ju helt klart värt att vänta på!

Ja det blir det, och vi kommer ju såklart att följa myndigheternas rekommendationer men vi tror och hoppas att det ska ha lättat lite på restriktionerna. Det är ju trots allt ett halvår dit och vi vill ge lite positivt i dessa tider!

Men det blir ju perfekt att se fram emot något sådant när det börjar mörkna i höst!

Ja! Vi verkar vara rätt ensamma om det. De flesta andra verkar ställa in och flytta till nästa år.

Jag tror att våra läsare kommer att bli uppriktigt glada av de här nyheterna!

Ja det hoppas jag, det är ju publiken och artisterna vi gör det för, och staden såklart!

Jag brukar alltid be dem jag intervjuar om tre album som rekommenderas till våra läsare!

Oj! Tre, jag måste ju säga Black Album (Metallica) för den var jag ju helt lyrisk över själv när den kom. Jag tycker det är bara hits genom hela skivan. Sen är jag ju en Ghost nerd så jag får ju säga… Prequelle tycker jag är helt genialisk. Jag tycker att Tobbe (Tobias Forge) visar sin storhet när han i stort sett helt själv hållit i alla spakarna när det gäller det albumet. Och ett tredje album. Ja, AC/DC Live, den är grym. Den är lite spretig med, det är skönt!

Skriv upp datumet i din kalender, Kristianstad Rock Fest den 28 november i Kristianstad Arena med följande Line Up: Vanquisher, Statue Of Goat, Writing The Future, The Dahmers, VA Rocks, Corroded, No Fun At All och nytillkomna Hardcore Superstar och Dark Funeral!

Vi tackar Festivalgeneralen för de goda nyheterna!

And remember where you heard it first!

/P “The Poser” Pousár

Liked it? Take a second to support Pauline Pousar on Patreon!