Stalker är videoaktuella idag med låten Pain och vad passar väl bättre än att få läsa lite vad Michael Storck Uppman har att säga om att bli signade med Wormhole Death och att spela in ett album som man gjorde förr!

Hej Michael!

Hej Pauline! Berätta, vad vill du prata om?

Först och främst så vill jag gratulera till signeringen med Wormhole Death!

Ja! Tack! Det roliga var att när vi planerat det här släppet så tänkte jag att jag skickar runt det till några. Och så hamnar det nere hos dem i Italien och de svarar! Och jag borde nästan skicka det mailet till dig för det händer inte att någon skriver att det är så bra! Haha! De gillade att vi hade olika stilar men att det höll ihop ändå och de ville absolut signa oss. Och jag satt och bara väntade på ett till mail där det stod ”Haha!” eller ”Titta in i kameran you´re on candid camera” men så blev det inte! Så de ville signa oss på fyra år! Det är inget man får idag men det hände! Det här var ju ett hobbyprojekt som vi hade under pandemin. Vi skrev en del musik som vi gillar själva och sen ville dom ha det!

Det är ju sjukt coolt! Speciellt som man blev så nervös i början av pandemin när så många sköt upp sina släpp och i stället satte ni ihop ett helt nytt.

Ja, vi körde ju en grej i början där med NOX Rocks 1 streamingen med Candlemass, Thundermother och Easy Action och så. Det var första gången jag träffade Björne Höglund som lirar trummor i Easy Action och Nalle har jag ju känt länge så när vi var klara där så frågade han om jag inte hade något annat på gång och ja, det kan ju vara det här då kanske? Så vi gjorde några låtar och skickade upp det till Björne Höglund och han kände att han kunde lyfta det lite mer så då fick han göra det och plötsligt hade vi ett album. Sen kom ju Wormhole in och det kanske låter konstigt men det blev på riktigt.

Det är ju rätt häftigt att de kör på ett så rakt koncept. Det finns ju så många andra sätt att få ut sin musik idag men att få det släppt via bolag är ju det coolaste.

Ja, det är ju lite tråkigt med det digitala att det släpps så otroligt mycket hela tiden. Förr fanns det ju ett slags kvalitets filter. Du skickade runt dina demos och det fanns folk som satt och lyssnade och när de hittade något som var bra så signades de. Idag kan ju vem som helst lägga upp sina låtar på Spotify och få likes. Inget ont om det, det finns mycket bra där ute också men det försvinner lätt i bruset. Visst är det jättebra att man kan få en möjlighet att utveckla den talang man har men när jag var ung så var det ju kassettband, man gav det till polaren och tyckte det var grymt att de fick lyssna på ens inspelning.

Det är helt sant. Jag måste dock säga att Spotify i alla ära så tycker jag att det är grymt coolt att banden idag släpper kassettband! Även om det låter lite illa stundtals så är det ju en kick för en musiknörd som jag.

Jag tycker att det är helt fantastiskt! Och hårdrock låter ju absolut bäst på vinyl! Jag är ju uppväxt med band som Sabbath, Zeppelin och Purple, jag är ju gammal som gatan och jag älskar det här knastret i början. Jag hatar det som jag gör idag, sätta i en cd eller lyssna på Spotify vilket jag väldigt sällan gör. På landet ute i skärgården där har jag faktiskt en skivspelare och där spelas det vinyler!

Så ska det vara. Men du har ju hängt med länge i branschen nu. Hur har det påverkat musiken ni gör idag?

Ja, jag har ju varit med länge, jag lirade ju med Yngwie och spelade med Critical Mass i Usa så jag har ju ett hyffsat CV och har gjort ganska mycket men aldrig blivit klassad som en riktigt bra sångare. Så när vi spelade in det här så sa jag så här ”Jag lägger all sång på de här låtarna vi har skrivit och ingenting får editeras. Man får lägga på delay och reverb, kompressor eller eq  men ingen jävla correction någonstans. För jag ska sjunga det här på riktigt, som man sjöng det på riktigt förr.” För jag kan det idag! Tycker jag själv i alla fall! Sen får ju folk komma och säga något annat om de vill men all sång på den här plattan är min sång rakt av. Det finns ingen edit alls utan bara effekter som mixerkillen gör, det är Björn Höglund som har mixat hela skivan. Han har gjort ett fantastiskt jobb! Men det var så skönt för jag har inte suttit och petat i min egen sång utan om det lät lite surt så sjöng jag om det! Och det finns säkert ställen på skivan där folk kan säga att det är lite surt men ”Haha Jag sjöng det på riktigt!” Hela plattan är inspelad på riktigt! Det finns inget fusk någonstans! Och det var det vi ville. Att spela in en platta som man gjorde förr!

Lite av en revansch kanske? Ni gjorde det helt på egna meriter och som ni ville.

Nja, inte revansch… Eller jo! En revansch! Lyssna på alla nya hårdrocksband där man pitchat sången och fixat, men så här låter jag när jag sjunger i Stalker! Och det är som det var förr och det tycker jag är ascoolt! Haha! Men jag var ju inte själv heller Dragan som jag jobbat ihop med i hundra år som spelar gitarr kunde ju säga att ”det där lät lite konstigt kan du lägga om det?” och ja då la jag om det och jag kan säga samma sak till honom.

Ja ni är inte ensamma om att vilja göra det som förr. Biff Byford berättade i en intervju i våras om hur de spelade in den senaste skivan precis som de gjorde förr för att få det där ljudet.

Jag fattar det! Jag hoppas verkligen att hårdrocken är på väg tillbaka till hur den lät förr. Det blir mycket mer äkta. Även om man hoppar över att spela in på 24 kanalaren men att åka ut och göra som man gjorde förr.

Snälla Pauline, fråga mig roliga saker nu!

Okej, när du turnerade med Yngwie..

Jaha du går den vägen! Haha

Japp! Nu när jag har chansen. Det sägs ju att han är så egen och har ett stort ego men hur var det egentligen? Är han trevlig?

Jag har inte haft kontakt med honom på jättemånga år men när vi hade kontakt så absolut! Jag tyckte han var jättetrevlig. Han är en sjukt intelligent person och det får man inte glömma bort. Han har förstås någon typ av diagnos som aldrig blivit bekräftad haha! Det är så speciellt att prata om honom för vi har varit bästa kompisar, vi har slagits och jag höll på att bita av hans finger! Han har en knöl på sitt vänstra pekfinger som tyvärr är från ett bett av mig. Vi har en lång historia och jag tror den beskrivs bäst i Anders Tegnérs bok faktiskt. Det sades att han var rädd för mig men det är nog en överdrift. Haha!

 Vi fortsätter att prata om alla roliga tillfällen under alla Michaels år i branschen och skrattar gott åt såväl då som nu och ser fram emot att världen öppnar upp så vi kan ses på en spelning så fort som det bara går. Vi pratar lite om hur branschen påverkats av pandemin men i slutänden är det viktiga att Stalker släpper album i Februari och att vi har en ny video att spana in idag!

Håll ögonen öppna för det kan hända att en eller annan julkaramell från intervjun kan ramla ner senare i December!

Spana in nya Videon här nedan!!

/P ”The Poser” Pousár