Likt förra gången då Save The Noize version 1 släpptes så gjordes intervjuer med musiker och artister involverade i projektet. Vi följer givetvis upp med intervjuer med involverade inför släppet av Save The Noize V2, med releasedatum TBA. Intervju gjord av Rasmus Harnesk Wiklund och Jesper Lindgren, initiativtagare bakom Save The Noize projektet.

Carl Sentance är känd för många som sångare i det legendariska bandet ”Nazareth” men har också sjungit i Krokus och har ett tätt samarbete med Don Airey (Deep Purple). 
Carl har även en hyllad solokarriär och släpper soloalbumet ”Electric Eye” den 21/11. 
Vi tog oss ett snack med Carl för att prata Save The Noize, Rob Halford och mycket mer. 

Du är en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”. För läsarna som kanske inte vet, hur och varför engagerade du dig i detta projekt?


Carl – Jag blev ombedd av Jesper Lindgren från bandet Velvet Insane att ta del av detta projekt. Låten slog an något i mig direkt, jag blev fast! Och det är för en bra sak, så perfekt!

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt är ett väl beprövat koncept. Har du en eller några favoritlåtar med koppling till välgörenhetsprojekt?

Carl – 20 rockartister gick tillsammans för att spela in ”Almas Unidas” en låt på fem språk skriven av Alberto Rionda för att bekämpa coronaviruset. Det är en bra låt och jag är väldigt stolt över att jag är en del av den. Intäkterna donerades till Meìdecins du Monde i Spanien.

Pandemin har påverkat många människor på olika sätt under 2020/2021 och musikindustrin har på många sätt stoppats. Vad har du gjort under 2020/2021?

Carl – Jag använde tiden för att skriva mitt nya album Electric Eye som släpps 19 november 2021. Jag gjorde också inspelningar med Don Airey (Deep Purple), Nazareth och Dario Mollo. Alla tre albumen släpps nästa år. Jag var också involverad i några välgörenhetsprojekt som tillexempel detta, som jag är mycket stolt över. Sammantaget var ”pandemitiden hemma” mer stressande än att vara på turné haha.

Några avslutningsfrågor för att lära känna dig lite bättre och ditt musikaliska jag. Till att börja med är jag nyfiken på att veta vem eller vilka som fick dig att spela musik?

Carl – Jag arbetade på ett taxikontor när jag var 13 år gammal. Min chef spelade gitarr och fick mig att vilja spela själv. Min största influens var Rob Halford från Judas Priest. Hans röst var den som fick mig att börja sjunga. 

Första skivan du köpte med egna pengar?

Carl – Det var ”Rory Gallagher Live i Europa”.

Senaste albumet du köpte?

Carl – Alice Cooper – Detroit Stories. Cool kille, hans shower är grymma!

Bästa konserten du har varit på?

Carl – Jag var sångare i ett band som heter Krokus 1999-2002. 2001 spelade vi förband åt AC/DC på Basle fotbollsstadion vilket var fantastiskt. Goda minnen!

Sista frågan: Du får välja ETT album att ta med till en öde ö, vilket tar du med och varför?

Carl – “Sad Wings Of Destiny” – Judas Priest eftersom jag älskar Judas Priest och metal är allt du behöver! Rob Halford är min hjälte!

Tack för att du var en del av Save The Noize och att du gjorde den här intervjun! Vi ser fram emot din medverkan på låten.

Intervju gjord av // Rasmus Harnesk Wiklund och Jesper Lindgren.