Likt förra gången då Save The Noize version 1 släpptes så gjordes intervjuer med musiker och artister involverade i projektet. Vi följer givetvis upp med intervjuer med involverade inför släppet av Save The Noize V2, med releasedatum TBA. Intervju gjord av Rasmus Harnesk Wiklund och Jesper Lindgren, initiativtagare bakom Save The Noize projektet.

Nalle Colt är skateboard-proffset som sadlade om och började turnera världen med sitt band Vintage Trouble. 
Med stora framgångar under dom senaste åren har Vintage Trouble fått en stark fanbase och slagit mark inom musikindustrin, Nalle Colt är en av de medverkande artisterna på ”Save The Noize V2”. Vi tog oss därför ett snack med Nalle för att prata om hur han tacklat pandemin och varför han valde att ställa upp och hjälpa Sveriges musiker genom projektet “Save The Noize”.

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?  
Nalle – Det var genom Svenska musikervänner jag har lärt känna genom sociala medier och turnerande. Jag har en otroligt liten roll i projektet man glad att jag kunde hjälpa till.

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta? 
Nalle – Kan väl inte säga att jag har några direkta favorit välgörenhets låtar men det finns ju alltid en positivitet när konst kan hjälpa till att förmedla ett budskap och skapa intresse. Som musiker ställer jag gärna upp om det är nått jag tror på. 

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig? 
Nalle – Ja du, vilken galen tid och det är fortfarande inte över. Här i USA känns det fortfarande som en väldig risk att turnera just nu. Vi har gjort några sporadiska gig , spelat in en ny skiva vi släpper nästa år och sist men inte minst en historisk skiva vi har samlat ihop från inspelningar som legat på hyllan i nästan 10 år. Den släpper vi nu på fredag den 15 Oktober. Den heter Juke Joint Gems. Den ser vi fram emot att turnera med så fort pandemin har lugnat ner sig. 

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?
Nalle – The Beatles och Hendrix 

Första skivan för egna pengar? 
Nalle – Jimi Hendrix jammin’ with Curtis Knight  
Bästa konserten? 
Nalle – När man var liten och fick gå på KB i Malmö och se Sky High med Claes Yngström , helt otroligt! Jag tror jag satte uppe hela natten efter det och bara spelade gitarr! Som han lirade , vilken glädje! Och för mig lät det ju som om Hendrix var där.  Nu har man ju sett fantastiska band i mängder men nog aldrig nått som påverkade mig så mycket. 

Nalle – Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?
Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles

Tack för intervjun och vi ser fram emot släppet av Save The Noize V2.

// Rasmus Harnesk Wiklund, Jesper Lindgren.