Likt förra gången då Save The Noize version 1 släpptes så gjordes intervjuer med musiker och artister involverade i projektet. Vi följer givetvis upp med intervjuer med involverade inför släppet av Save The Noize V2, med releasedatum TBA. Intervju gjord av Rasmus Harnesk Wiklund och Jesper Lindgren, initiativtagare bakom Save The Noize projektet.

Niklas Isfeldt är en Svensk musiker och sångare främst känd från banden Pure-X och Dream Evil. Han har även medverkat som körsångare till några av Hammerfalls låtar.

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet? 

Niklas – Rasmus Harnesk Wiklund, en av initiativtagarna till projektet tog kontakt med mig via Messenger och undrade om jag kunde tänka mig att sjunga några rader.

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta? 

Niklas – We Are The World!

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig? 

Niklas – Jag har faktiskt inte ägnat musiken så mycket tid, jag har haft fullt upp med att vara nykär! 

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

Niklas – Jag har nog alltid sjungit, men det var i 7:e klass som några äldre killar i 9:an frågade om jag ville sjunga i deras hårdrocksband.

Första skivan för egna pengar? 

Niklas – British Steel, Judas Priest.

Bästa konserten som du varit på?

Niklas – Skindred, Sweden Rock 2018

Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

Niklas – Ian Gillan, Magic!

Vi tackar Niklas för denna intervju och ser fram emot att visa upp hans medverkande på Save The Noize V2.

Intervju gjord av Rasmus Harnesk Wiklund och Jesper Lindgren.