Följ med i vår artikelserie där deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize” svarar på frågor om sin roll i projektet! Möt Scarlet!

Scarlet – a force of nature! Scarlet är stark frontfigur i bandet med samma namn som de senaste åren rönt stora framgångar och fått en stor fanbase. Vi tog oss ett snack med Scarlet för att prata om hur hur hon tacklat pandemin och varför hon valde att ställa upp och hjälpa Sveriges musiker genom projektet ”Save The Noize”.

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?

Precis. Jag fick frågan att delta av initiativtagarna av projektet och tyckte det lät fantastiskt roligt och viktigt att vara en del av det. Jag deltar som en av vokalisterna på låten.

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta? 

Nu är det ju DEFINITIVT ”Save The Noize”! Utan tvekan!  

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig? 
Jag har haft turen att kunna fortsätta att arbeta med SCARLET under hela 2020 och även nu in i 2021. Under 2020 släpptes debutalbumet ”Obey The Queen” och det var extremt mycket jobb kring det. Efter skivsläppet har jag och mitt team börjat ta fram material för nya plattan och samtidigt arbeta fram SCARLET 2.0. Sedan har jag blivit kontaktad av många olika aktörer som vill göra samarbeten vilket är fantastiskt. PLUS jag har faktiskt tagit en välbehövlig semester under några veckor. 


Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?


Det var nog demonerna i mitt huvud som behövde ett utlopp och så tvingades musiken fram  

Första skivan för egna pengar? 

Jag har aldrig köpt en skiva. Bästa konserten? 

QUEEN på Sweden Rock Festival 2016


Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det? 

Just nu hade jag valt KISS ”Lick it Up”, men det kan bero på att jag ännu inte lyssnat sönder den, hahaha. Annars hade jag valt att shuffla Lillasyster på Spotify!

Gästskribenter: Jesper Lindgren och Rasmus Harnesk Wiklund