Skintrade ömsar skinn men bibehåller energin!

Med anledning av Skintrades fullängdssläpp ”The Show Must Go On” som släpptes nyligen passade The Maloiks Peter Johansson på att ta pulsen på bandets sångare Matti Alfonzetti. Det blev ett närgånget samtal om nya plattan och om hur han ser på sig själv som musikalisk kreatör. Nu kör vi!

Hej Matti Alfonzetti! Välkommen tillbaka till The Maloik!

Stort tack. Skönt att vara tillbaka!

Skintrade släppte nytt album i fredags. ”The Show Must Go On” innehåller åtta spår, albumstandard brukar annars vara tio-tolv spår. Jag antar att det finns en tanke om varför ni valt att hålla albumet kort och koncist?

Egentligen så har vi fler låtar men valde att bara ta med dem som vi tyckte var rätt och också för att få en bra rytm, flow, på albumet. Vi kommer att släppa mer låtar så småningom som extramaterial.

Berätta lite om skapandeprocessen av albumet. Hur har låtarna vuxit fram till ”The Show Must Go On?

Vi hade en annan approach den här gången. Vi kände att vi ville backa på det riff-dominerade skrivandet och komma tillbaka till våra rötter musikaliskt. En del av låtarna är skrivna med bara ett piano och har fokus på melodin endast. Sen har vi ju byggt upp låtarna till att bli ”Skintrade material” självklart. Det blev en ganska lång process innan vi hittade in i det. Nya Trummisen Hasse Sjölander blev en riktig djävla fullträff och hittade in direkt i det soundet vi var ute efter. Det är faktiskt två år sen vi började började spela in grunderna till plattan.

Fler och fler band väljer att livestreama konserter just nu med tanke på den rådande Corona pandemin. Är det något som ni har planer på framöver?

Absolut, vi har en del ”Karantän-videos” redo som kommer att läggas upp snart. Vi kommer definitivt göra en livestream inom kort.

Vilka är dina topp tre bästa kompositioner som du känner dig mest tillfreds med att ha skrivit?

Just nu är det “The Show must go on”, “Woman” och “Ain’t me”.

Vilka är dina största styrkor som musiker enligt dig själv?

Det är väl att jag är melodi-nörd, letar alltid efter en melodi som stannar kvar i huvudet och att jag är allround musiker. Kan liksom spela de flesta instrument inte särskilt bra men good enough, typ. ”Serve the song” om du fattar?

Vilken är den största höjdpunkten för dig personligen i karriären hittills?

Den är svår. Det har varit många, men jag tänker ju oftast bara framåt så höjdpunkten har jag väl inte upplevt än. Vår senaste release är jag faktiskt sjukt stolt över.

Vad är det för tankar som flyger genom huvudet strax innan du går ut på scen inför ett fullpackat ställe?

Brukar oftast vara: hur fan börjar texten? Ha ha! Skojar inte nu. Det är någon nervös tick som jag alltid måste gå igenom innan det släpper.

Du kan ju titulera dig veteran i branchen numera. Har du några ”tips från coachen” till unga band som börjar spela idag?

Don’t suck.

Till sist: Finns det något du vill rekommendera till våra läsare, förutom så klart att lyssna på er? Det kan t ex vara ett band, en film eller en bok?

Det enda jag med säkerhet kan rekommendera är: Ta ingen skit från någon och ge aldrig upp!

Stort tack för att du tog dig tid till denna intervju! Jag hoppas att det snart blir tillfälle att se Skintrade live igen, på återseende!

Tack själv.

Skintrade är:

Matti Alfonzetti – Sång
Stefan Bergström – Gitarr
Hogge Calmroth – Bas
Hasse Sjölander – Trummor

Liked it? Take a second to support Peter Johansson on Patreon!