NoCebo utgörs av Daniel ”Melle” Sandberg (sång, gitarr), Stefan Johansson (sologitarr), Robban Möller (bas) och Daniel Larsson (trummor). De spelar rå melodisk hårdrock med inslag av, ja allt som faller dem in helt enkelt. Och de gör det på svenska!
1: Beskriv er själva kortfattat, vilka är människorna bakom musiken?

NoCebo består av 4 personer. Det startades 2014 av mig (Stefan) och Melle. Vi började mer som ett ”projekt” men inför vårt andra skivsläpp förra sommaren så beslutade vi oss för att skaffa medlemmar för att kunna ut och spela så mycket som möjligt. Vi har sedan förra sommaren en kille som heter Robban på bas och sedan 2 veckor tillbaka har vi en ny trummis. Daniel Larsson heter han och vi alla tre övriga har lirat med honom i andra konstellationer så det känns skitkul!

2: Berätta lite om era influenser!

Oj, det här är riktigt svårt! Vi lyssnar på så otroligt många olika stilar och vi alla fyra har våra olika favoriter..Däremor kan man väl säja att vi inte räds att släppa in det mesta i NoCebo, bara det är bra nog! Det kan till exempel vara något ”technoljud” som vi gillar och som halkar med av bara farten eller något annat skumt. Vi har ju partier som är mer åt vishållet medan det kan vara growl i låten efter.

3: Hur ser närmaste framtiden ut?

Nu i höst/vinter så hoppas vi få till lite fler gig än dom som redan är bokade. Höjdpunkten som jag ser det just nu blir nog när vi kommer släppa nya plattan på vinyl och samtidigt ha ett releaseparty för vinylen J Det giget lär bli riktigt nice och det går av stapeln den 8.e november på Palatset i Linköping!

4: Hur upplever ni mottagandet av nya albumet? Vad har bandet för mål på lite längre sikt?

Vi tycker nog att den har fått jäkligt bra mottagande faktiskt! Visst kunde man önska fler lyssningar och fler ”likes” i ett snabbare tempo men det kommer. Det viktigaste för oss just nu är att de som hör det gillar det, och hittills är det enbart goda ord vi fått höra.

5:Hur ser ni på dagens musikklimat? Streaming, Nedladdning, torrentfiler? Är det fortfarande viktigt att släppa fysiska album?

Bra men svår fråga. Det är ju såklart väldigt smidigt med det digitala, dels att sprida sitt eget med även enkelheten att lyssna på sådant man gillar eller hitta nya saker att lyssna på. Dock är det ju inget som slår när man slänger på en nyinköpt platta i fysisk form så visst är det viktigt.

Senaste EP:n heter ”För att vara fri” (2019)
6: Samarbeten på längre sikt. Vilka är era drömpartners när det gäller t ex producenter, låtskrivare, musiker?

Vi är ett band som gör precis allt själva slagit oss vad gäller drömpartners. Vi tycker att vi är en drömkonstellation redan i oss fyra som är NoCebo så vi nöjer oss där 😉 Sen är det klart att det vore jäkligt nice att åtminstone få vissa delar ”gratis” och kanske inte lägga all den tiden man gör på marknadsföring när man kan skriva låtar. Men förhoppningsvis så kommer bollen att rulla lättare och lättare ju längre tiden går och ju mer etablerade vi blir och då kan man göra som man gjorde från början, skriva låtar istället för att maila J

7: Stockholm vs Göteborg. Vart är just nu huvudstaden för rock på svenska?? Skillnader mellan städerna?

Tänker du vilken stad vi har bäst erfarenhet av att spela i så blir det väldigt enkelt. Av de två nämnda städerna så har vi faktiskt bara lirat i Stockholm och det var helt suveränt! Mycket bra publik och ganska knökat på stället så det var kanon! Vi kommer självklart att lira även i Göteborg men det finns tyvärr inga datum klara men vi har alltid grejer på gång så det kommer. Man ska inte glömma att trots att vi funnits sedan 2014 så är det först sensommaren 2018 som vi hade komplett lineup för att kunna spela live.

8: Vad säger ni nej till? Är all reklam bra reklam? Är det viktigare med 150 personer på en hårdrocksbar än att Lotta på Liseberg plötsligt ringer och vill att ni skall vara med tre minuter i rutan?

Jag tror att det mesta blir bra reklam tillslut även ifall det inte är bra från början. Vi har haft en period här nu när vi fått reklam modell ”mindre smickrande”. Dock har det bara stärkt oss som band och att vi har blivit en liten snackis hos folk blir i slutändan bra. Lotta på Liseberg ja, som hårdrockare med allt vad det innebär så är det ju klart att man inte tackar ja till att synas i sådana sammanhang? Men inte jag! Jag hade tackat ja precis direkt utan att tveka en sekund för att vi gillar att synas och höras plus att det hade varit lite passande då vi aldrig lirat i Göteborg. 😉 (läser Lotta det här så är det bara att slå en pling) 😉 När jag ändå ligger och blottar mig så kan jag säja att jag hade tackat ja till Allsång på Skansen också haha!

9: Nämn en platta ni inte kan vara utan! Som alltid spelas i turnébussen.

Hmm, det går omöjligt att välja bara en platta med tanke på den spretiga muiksmaken man har. Det som vi lyssnar på mest när vi åker är väl snarare tvärtom det vi tycker är bäst. Vi brukar sitta och lyssna på fula och dåliga låtar som gör att man känner sig bra själv och att man får garva lite J

10: Nämn en känd person, död eller levande, ni skulle vilja träffa över en öl!

Det hade varit jäkligt nice att sitta i LA och ta ett par kalla med Lemmy men det får förbli en dröm tyvärr.. Kungen verkar vara en skön rackare också så honom skulle jag gärna svinga en bägare eller två med.

Senaste singeln/videon:

För mer information:

https://m.facebook.com/sweband/