Följ med i vår artikelserie där deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize” svarar på frågor om sin roll i projektet! Först ut: Tony Harnell!

Han slog igenom under åttiotalet med bandet TNT, en framgångssaga som sträckte sig över 20 år.
Förutom detta så har Tony Harnell en framgångsrik solokarriär, otaliga projekt och ett CV som innefattar samarbeten med några av historiens största hårdrocksartister.
Vi tog ett snack med Tony för att prata om hur han tacklat pandemin och varför han väljer att hjälpa Sveriges musiker genom projektet ”Save The Noize”. 

Hej Tony Harnell,  Du är en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”.

Hur och varför blev du involverad i detta projekt?

Jag blev tillfrågad och gillade initiativet. Jag lyssnade på låten och tyckte den var bra gjord, så jag sade ja!

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?

Vad sägs om Save The Noize?!

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? 

Jag spenderade lite tid i England i början av pandemin. Jag släppte en video och en singel under sommaren vid namn ”Save Me From Loving You”, under namnet Echobats, med medlemmar som Joel Hoekstra, James Lomenzo, Matt Starr and Eric Levy. Men det största jag gjorde var ”The Rock Singer Society”, ett nytt koncept i form av sångkurser online. Jag tycker det är den bästa kursen som finns där ute! 

Jag har också nyligen släppt en cover av Judas Priest

 ”Before The Dawn” och jag har jobbat hårt på vad jag ska göra när världen öppnas upp igen! 

Jag tänkte på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

Min mamma var en operasångerska och hon älskade populärmusik, så hon brukade alltid spela de senaste albumen av The Beatles och flertal av andra populära artister på 60 och 70 – talet. Jag förälskade mig i Glen Cambell när jag var fem år gammal, jag kunde alla hans låtar och sjöng de varje dag. Jag hade en djup kärlek för musik från tidig ålder.

Första skivan för egna pengar?

”Living in the Material World” av George Harrison och ”Goodbye Yellow Brick Road” av Elton John. Jag köpte dom båda samma dag. 

Senaste skivan du köpte? 

The Pretty Reckless ”Death By Rock and Roll”. 

Bästa konserten du varit på?

Alter Bridge. 

Slutligen: Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det och varför?


Abbey Road. För det är det bästa albumet jag någonsin har hört.  

Tack för du är en del av Save The Noize och ställde upp på denna intervju! 

Tack Själv!

Gästskribenter: Jesper Lindgren och Rasmus Harnesk Wiklund