Transport League: ”nya plattan bröstar upp sig som det bästa alstret up to date!”

Transport League är en av Göteborgs mest anrika metal institutioner. Med anledning av stundande skivsläppet ”A million volt scream” hade The Maloiks Peter Johansson det stora nöjet att ställa några frågor om nya plattan och en hel del annat till bandets frontman Tony Julien Jelencovich!

Vad kan Transport League fansen förvänta sig av nya skivan ”A million volt scream”?

-En jäkligt svängig platta med en knippe hårda riff, men även en del mer melodiska inslag. Plattan spänner och bröstar upp sig som det bästa Transport League alstret up to date!

Vilka har varit de största utmaningarna i inspelningsprocessen den här gången?

-Allt gick rätt bra med inspelningen, vi hade inte direkt några svåra passager denna gång. Alla i bandet gjorde som vanligt sitt yttersta för att leverera. En utmaning var att vi denna gång valde att spela in plattan på tre olika locations.

Ni känner ju varandra ganska väl vid det här laget, hur ser era olikaroller ut i bandet? Vem är t ex diplomaten i bandet, vem håller ordning på de andra, vem skapar kaos, vem är latast etc?

-Peter är den som kommer med kaos och är även den lataste, men han är grym på stadstrafik. Mattias är den med bäst gehör och även realisten i flest lägen. Tony är den galna pådrivaren (Kamikaze piloten). Dennis är den nervösa, kramiga och pack-mästaren av turné-bussen.

Ni har ju åkt några varv runt jorden vid det här laget och hunnit samla på er massor av erfarenheter. Finns det något turnéminne som sticker ut lite extra?

-Well, det har ju blivit en hel del gigs och jo en del skojig-tokigheter har hänt genom åren. Allt från att vi i Holland blivit tagna för Hells Angels i vår svarta van till att det blivit strömavbrott i städer dit vi anlänt hahaha :), ”A Million Volt Scream” 🙂

Vart strävar Transport League år 2019?

-Att få turnéra och lira mycket, framförallt på festivaler under 2020. Vi har en ny bokare och hoppas på att han skall lösa en massa gig till oss :).  

Vilka mål har ni kvar att uppnå?

-Att få lira i Japan & Australien hade varit kul.

Ni är ju veteraner i branchen numera, har ni några nya favoriter på hårdrockshimlen?

-Mastodon, Rival Sons, A Pale Horse Named Death.

Några tips från coachen till unga lovande band?

-Repa, repa, repa, tänk utanför boxen, tänk enkelt med en egen twist, tro på er själva, syns du inte så finns du inte.

Slutligen: Om du tvingas välja endast en, vilken är då egentligen världens bästa platta?

-The Cult – ”Sonic Temple”

Stort tack för att du tog dig tid! Vi hörs!

Tack själv ✌🏾🤘🏿🙏🏼

Peter ”Amber St. Pete” Johansson

Liked it? Take a second to support Peter Johansson on Patreon!