Your one stop place for all things rock!

Velvet Insane ser tiden an!

Med anledning av Östersundbandet Velvet Insanes nya singel och flera evenemang som bandet Ă€r involverade i gjorde Peter Johansson nyligen en kortare intervju med bandet!

13/3 slĂ€pper ni singeln ”Time Will Tell”, vad handlar den om?

Jonas: ’Time Will Tell’ Ă€r inspirerad av dokumentĂ€r ’36 dagar pĂ„ gatan’. I texten har vi försökt skildra hur livet som hemlös kan se ut.

Jesper: Vi har försökt bygga en historia bÄde i musiken och texten, en rÄ och kall sÄdan.

Ni samarbetar med Christoffer Hjalmarsson, prisbelönt dokumentĂ€rfilmare kĂ€nd för serien ”36 dagar pĂ„ gatan”. Vem tog initiativet till det samarbetet?

Jonas: Jesper tog initiativet att kontakta Christoffer. I och med att han Àr skaparen bakom dokumentÀren sÄ föll det naturligt för oss att vÀnda oss till honom.

Jesper: Vi mejlade lĂ„ten, berĂ€ttade att vi inspirerats av hans fantastiska dokumentĂ€r, fick ett fantastiskt fint svar och sedan startade vi ett samarbete. Han levererade en fantastisk bild som vi fick anvĂ€nda som omslag, en bild som kĂ€nns som ett riktigt hĂ„rt slag i magen. 

Det Àr otroligt kul dÄ vi Àlskar det han gör, han Àr en otroligt talangfull och fin mÀnniska.

Ni kommer samla in pengar till Stadsmissionen via kommande evenemang som ni Àr inblandade i. Hur fick ni den idén?

Jesper: Vi har sedan 2012 drivit en insamlingsgala i Östersund som heter StjĂ€rnfall, dĂ€r vi varje Ă„r vĂ€ljer en ny organisation att dra in pengar till. 

2019 blev det ingen gala men vi vill fortfarande göra nĂ„got och dĂ„ kom den hĂ€r idĂ©n upp och det kĂ€ndes sjĂ€lvklart. 

Alla pengar som kommer in pĂ„ lĂ„ten gĂ„r till organisationen ”Sveriges Stadsmissioner”, som Ă€r en paraply organisation för alla stadsmissioner i Sverige. 

Man kan Ă€ven swisha en gĂ„va till dom pĂ„: 1239001751

Ni har nyligen spelat en del som uppvÀrmare till Crashdiet, vad tar ni med er för minnen frÄn de gigen?

Jonas: Förbandsgigen för Crashdiet har gett oss mycket. Eftersom dom har en stor fanbase och mĂ„nga som kommer för att se dom spela live sĂ„ har vi fĂ„tt chansen att nĂ„ ut med vĂ„r musik till ny publik. De Ă€r roligt! Dessutom Ă€r de ett gĂ€ng sköna killar. 

Jesper: Det som Àr kul med Crashdiet Àr att vi har en koppling med dom sedan vi startade bandet.
Jag hade först samma manager som dom (Michael SundĂ©n), för att sedan hamna pĂ„ samma management igen nĂ€r dom gjorde comeback. 
Och nu har bĂ€gge gĂ„tt vidare frĂ„n det managementet och nu samarbetar vi med Martin Sweet (gitarrist i Crashdiet) i olika former. sĂ„ vi har liksom följts Ă„t pĂ„ hĂ„ll under en lĂ€ngre tid.  Kul att Ă€ntligen fĂ„ ut och spela tillsammans. 

Har ni nĂ„gra planer pĂ„ att spela utomlands nĂ€rmsta framtiden? Är Coronaviruset nĂ„got ni i sĂ„ fall oroar er för?

Jonas: I slutet av april gÀstar vi Crashdiet i Spanien. Personligen har jag inte reflekterat över Coronaviruset sÄ mycket. Tror inte det ska hindra oss frÄn att göra den turnén.

Till sist: Finns det nÄgot ni vill rekommendera till vÄra lÀsare, förutom sÄ klart att lyssna pÄ er? Det kan t ex vara ett band, en film eller en bok?

Jonas: Rekommenderar att se Green Book. En biografisk musikfilm som handlar om hur en kÀnd afroamerikansk jazzpianist pÄ 60-talet anlitar en italiensk-amerikansk dörrvakt till att bli hans chaufför och livvakt under en turné i den djupa södern i USA.

Jesper: Jag Ă€r inne i en djup Grand Funk Railroad period just nu, sĂ„ skulle vilja tipsa om att kolla in dom om man inte gjort det. 
Ett fantastiskt band, speciellt liveskivorna Ă€r magiska. 
Souligt, skitigt, bluesigt, rockigt, mycket energi. Allt vad man kan önska i ett och samma band.

Velvet Insane Ă€r aktuella med nya singeln ”Time Will Tell” som slĂ€pps 2020-03-13!

Peter ”Amber St Pete” Johansson