Velvet Insane ser tiden an!

Med anledning av Östersundbandet Velvet Insanes nya singel och flera evenemang som bandet är involverade i gjorde Peter Johansson nyligen en kortare intervju med bandet!

13/3 släpper ni singeln ”Time Will Tell”, vad handlar den om?

Jonas: ’Time Will Tell’ är inspirerad av dokumentär ’36 dagar på gatan’. I texten har vi försökt skildra hur livet som hemlös kan se ut.

Jesper: Vi har försökt bygga en historia både i musiken och texten, en rå och kall sådan.

Ni samarbetar med Christoffer Hjalmarsson, prisbelönt dokumentärfilmare känd för serien ”36 dagar på gatan”. Vem tog initiativet till det samarbetet?

Jonas: Jesper tog initiativet att kontakta Christoffer. I och med att han är skaparen bakom dokumentären så föll det naturligt för oss att vända oss till honom.

Jesper: Vi mejlade låten, berättade att vi inspirerats av hans fantastiska dokumentär, fick ett fantastiskt fint svar och sedan startade vi ett samarbete. Han levererade en fantastisk bild som vi fick använda som omslag, en bild som känns som ett riktigt hårt slag i magen. 

Det är otroligt kul då vi älskar det han gör, han är en otroligt talangfull och fin människa.

Ni kommer samla in pengar till Stadsmissionen via kommande evenemang som ni är inblandade i. Hur fick ni den idén?

Jesper: Vi har sedan 2012 drivit en insamlingsgala i Östersund som heter Stjärnfall, där vi varje år väljer en ny organisation att dra in pengar till. 

2019 blev det ingen gala men vi vill fortfarande göra något och då kom den här idén upp och det kändes självklart. 

Alla pengar som kommer in på låten går till organisationen ”Sveriges Stadsmissioner”, som är en paraply organisation för alla stadsmissioner i Sverige. 

Man kan även swisha en gåva till dom på: 1239001751

Ni har nyligen spelat en del som uppvärmare till Crashdiet, vad tar ni med er för minnen från de gigen?

Jonas: Förbandsgigen för Crashdiet har gett oss mycket. Eftersom dom har en stor fanbase och många som kommer för att se dom spela live så har vi fått chansen att nå ut med vår musik till ny publik. De är roligt! Dessutom är de ett gäng sköna killar. 

Jesper: Det som är kul med Crashdiet är att vi har en koppling med dom sedan vi startade bandet.
Jag hade först samma manager som dom (Michael Sundén), för att sedan hamna på samma management igen när dom gjorde comeback. 
Och nu har bägge gått vidare från det managementet och nu samarbetar vi med Martin Sweet (gitarrist i Crashdiet) i olika former. så vi har liksom följts åt på håll under en längre tid.  Kul att äntligen få ut och spela tillsammans. 

Har ni några planer på att spela utomlands närmsta framtiden? Är Coronaviruset något ni i så fall oroar er för?

Jonas: I slutet av april gästar vi Crashdiet i Spanien. Personligen har jag inte reflekterat över Coronaviruset så mycket. Tror inte det ska hindra oss från att göra den turnén.

Till sist: Finns det något ni vill rekommendera till våra läsare, förutom så klart att lyssna på er? Det kan t ex vara ett band, en film eller en bok?

Jonas: Rekommenderar att se Green Book. En biografisk musikfilm som handlar om hur en känd afroamerikansk jazzpianist på 60-talet anlitar en italiensk-amerikansk dörrvakt till att bli hans chaufför och livvakt under en turné i den djupa södern i USA.

Jesper: Jag är inne i en djup Grand Funk Railroad period just nu, så skulle vilja tipsa om att kolla in dom om man inte gjort det. 
Ett fantastiskt band, speciellt liveskivorna är magiska. 
Souligt, skitigt, bluesigt, rockigt, mycket energi. Allt vad man kan önska i ett och samma band.

Velvet Insane är aktuella med nya singeln ”Time Will Tell” som släpps 2020-03-13!

Peter ”Amber St Pete” Johansson

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!