Crashdiet bjöd på magi.

För er som vill läsa en kritisk och opartisk recension av kvällens konsert med Crashdiet kan sluta läsa nu, för denna text kommer att bli en ren hyllning till ett band som har blivit knockat så många gånger men ändå rest sig på nio och som nu har fått en så ordentlig nytändning som gör undertecknad mållös och knappt har en aning hur jag ska få ner mina alla känslor i skrift. Att ljudet och ljuset var sådär är rena petitesser i detta sammanhang.
Jag har sett många konserter i mina dagar. Allt från världsstjärnor till okända artister och det är inte ofta man vill bara vråla ut så hela stan verkligen kan höra hur jävla bra det var. Och just den känslan har undertecknat efter att ha sett Crashdiet riva ett knökat Harry B James i Stockholm när bandet firade släppet av albumet Rust som kom dagen innan kvällens kalas.
Egentligen skulle jag kunna fylla hela den här texten med superlativ men jag nöjer mig med att ikväll visade Gabriel, Eric, Martin och Peter vart det där jävla skåpet skulle stå för grabbarna bjöd på sleazerock när den är som allra bäst.
Det var energi, attityd, spelglädje och en tändning från start till mål som jag verkligen önskar att jag kunde sätta ord på. Min känsla är att bandet nu har satt en snöboll i rullning och dom kommer inte stanna förrän den bollen har förvandlats till en fullskalig lavin.
Att Gabriel Keyes är helt rätt man att fronta Crashdiet visade han med eftertryck ikväll. Han far över scenen som en duracellkanin med adhd och vid två tillfällen bar färden även ut i publiken där han ledde allsången på ett sätt som till och med skulle gjort Lasse Berghagen avundsjuk. Grabben har pondus, utstrålning och sprider en sånn energi som gör att hans betydligt äldre bandmedlemmar blir 15 år yngre i en sådan takt att till och med det japanska snabbtåget Shinkansen framstår som långsamt plus att grabben sjunger extremt bra.
Med nya skivan Rust och lördags begivenhet visade Crashdiet att dom är tillbaka med eftertryck. Och som bandet sa innan dom klev av scenen. Detta är bara början och jag är helt övertygad om dom har helt rätt i det för marschen tillbaka till de stora scenerna har börjat.
Tack för en grym kväll Crashdiet! Jag lyfter på hatten och bugar mig i ren vördnad likt Wayne och Garth i filmen Waynes world för detta var en kväll att minnas.
Setlist:

 1. Reptile
 2. Tikket
 3. Riot in Everyone
 4. Down with the dust
 5. We are the legion
 6. Cocaine cowboys
 7. Rust
 8. Queen obscene/69 shots
 9. In the maze
 10. Breakin the chainz
 11. Idiot
 12. It’s a miracle
 13. Generation wild

Artist Crashdiet
Plats: Harry B James i Stockholm.
Publik: Fullt hus
Längd: Ca 60 minuters himmelrike.
Bäst: Måste jag välja?
Betyg 10/10
Text och foto: Ulf Romedahl.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!