The Maloik Rock Blogg var på plats fredagen den 23 februari 2024 på det klassiska spelställen Backstage Rockbar i Trollhättan. Thrash Metal stod på menyn med två av Sveriges just nu mest aktuella och formstarkaste band inom genren. Headline för kvällen var F.K.Ü. och support var Eradikated. Båda banden är albumaktuella med nytt material och det märktes på setlisten då båda två brände av flera av de nya låtarna. För F.K.Ü.:s del släppte de sin nya platta The Horror And The Metal den 9 februari i år, för Eradikated släppte de Descendants den 6 oktober (2023).

Backstage Rockbar ligger mitt i centrala Trollhättan utmed en större gågata. Själva lokalen är beläget på undre plan. Stället är inte jättestort, det är lågt till tak och rätt så litet till ytan. Det skapar en väldigt närhet och intimitet mellan besökarna och banden som spelar, lite punk känsla där publik och band blir ett när musiken rullar. Det var många besökare ikväll, lugn och fin stämning.

Själva spelningarna var riktigt bra, båda banden levererade med råge. Det var bra stämning framför scenen också med en taggad publik. Det märktes inte minst på F.K.Ü.:s spelning då det var många av bandets fans som samlat sig och de var väldigt engagerade och skrek.

Eradikated som agerar support har ett väldigt starkt 2023 bakom sig. Spelningar på bland annat Sweden Rock Festival och Gefle Metal Festival, och så bandets släppta debutalbum senare under hösten. Det var helt enkelt perfekt läge att se bandet som är i stark medvind. Eradikated visade prov på hög energi i både musik och personlighet ute på scenen. Jag vill ge lite extra beröm till Ragnar Östberg, det var häftigt att se på nära håll hur trygg han var med gitarren och att han flexade en hel del. Sen sångaren Elvin Landaeus Csizmadia, hur fokuserad och intensiv han var i hela sitt agerande. Ja egentligen är det en styrka att alla fyra medlemmarna i bandet sticker ut på sina egna sätt.

Headlinen F.K.Ü.:s show var både energifylld och underhållande. Bandets horror-stil märktes inte minst i sminkningen hos alla medlemmarna, snyggt! Sångaren Larry Lethal har även en stark scenperson med humor, grimascher, spända ögon och så hans falsett. En rolig sak var att det skapades en mosh pit på bandets extranummer, jag hamnade mitt i den och fick slita mig loss därifrån raskt!

Vi ifrån The Maloiks sida så uttrycker vi största tacksamhet till både arrangör och band för en mycket trevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *