Verdammt! Mein Got und So Herlich zu Ende!

På ren svenska så var torsdagens konsert på Ullevi med tyska metalbandet Rammstein en trestegsraket! Det började lite trevande som om bandet inte riktigt visste vad de hade publiken från början. Men när Deutschland inledde andra akten så exploderade både Ullevipubliken och bandet hela vägen fram till Grande finale! 

Det var en härlig stämning bland publiken och det märktes att folk var nöjda när de ca 44.000 i publiken gick hemåt i den sköna göteborgska kvällen efter denna tredje extra konsert. Det hade alla upplevt världens bästa band som sjunger på Tyska helt enkelt!

Låten Zeit och givetvis Du Hast var topparna men trycket och värmen från Rammstein i övriga låtarna fram till finalen var fantastiskt och jag tror de som såg bandet för första gången lär återkomma nästa gång!? Det eldas och fyras pyroteknik så det känns som man sitter i en bastu där kinderna rodnar av värmen och bröstet dunkar av det hårda metalsoundet som maler på och på i äkta tysk anda! 

Tycker det är befriande att slippa massa mellansnack och diverse solon som ofta bara sänker liveuppträdandet och showen. Sen är det ju härligt att bandets Keyboardist tar mycket plats på scenen och det här man ju inte sett sen John Lords dagar i Deep Purple! Han äger scenen tillsammans med frontmannen Till Lindemann som är som bäst när han bankar sig själv på låret i takt med det råtunga soundet!

Till sist: Ni som kommer gå på fredagens eller lördagens fullsatta konserter lär inte bli besvikna då lär bandet vara på tårna redan från den första explosionen och låten Armee der Tristen om de nu inte ändrat spellistan!?

Danke Schön Rammstein Fur Alles!

Betyg:

Text: Mattias ”Mp3” Petré. Bilder: Ewa Pas