AB/CD firade släppet av det nya (och grymma) albumet Back N Attack med en hejdundrande spelning på Pub Anchor i centrala Stockholm. Lokalen var fullsatt och stämningen var topp när helvetesklockan ringde vid midnatt och bandet äntrade scenen.

Att grabbarna har spelat ihop länge märks. De känner varandra utan och innan och man märker absolut ingen ringrostighet trots att de inte spelar live så himla ofta.

Setlistan domineras såklart av ett koppel av AC/CD-klassiker men även tre egna låtar får plats i setet. Extra kul är det att Pontus Snibb samt bandets orginalsångare Micke Hujanen är med på scen och gästar på varsin låt.

Annars är det Martin Edin som sköter merparten av sången. Med en mix av Brian Johnsons röst och ett rörelsemönster som bär spår av Bon Scott bär han deras mantlar med den äran.

Annars är det Bengus som likt Angus Young tar mest plats på scen. Den obligatoriska duck-walken kommer fram i Highway to hell och hans egna hemsydda keps med horn och ett stort B framtill är snudd på genialisk.

Efter drygt 60 minuter går bandet av scenen men efter ca 45 sekunders betänketid är grabbarna tillbaka för de två avslutande extranumrerna.

Summa summarum är AB/CD är riktigt bra liveband som erkligen bjuder på sig själva. Dock hade jag gärna hört fler låtar från nya plattan för där finns många guldkorn att plocka ifrån som lätt hade platsat i en setlista. Till exempel Grab the bull by the balls skulle inbjuda till allsång delux.

Till sist en liten uppmaning. Är du klubbägare och läser denna recension. Ta upp telefonen och boka detta band. Jag lovar att du och dina gäster inte kommer bli besvikna.

Band: AB/CD

Spelställe: Pub Anchor

Längd: ca 75 min.

Publik: Fullsatt

Bästa låtar: Whole lotta Rosie, TNT plus de tre egna låtarna.

Text och bild Ulf Romedahl

Setlist

Hells Bells

Shoot to thrill

Hell ain’t a bad place to be

Thunderstruck

Back in black

Shot down in flames

Meatrocket (feat Micke Hujanen)

My way to hell (feat Pontus Snibb)

Victim of rock (feat Micke Hujanen)

You shook me all night long

Highway to hell

Whole lotta Rosie

Extranummer

TNT

For those about to rock