Sist jag såg Kiss var gubbarna sega och saknade all glöd som jag har blivit bortskämd med.
Men när legenderna tog avsked av Stockholms publiken var glöden i bandet tillbaka vilket var jäkligt kul att se.

Just ikväll kändes det faktiskt skit samma att Pauls röst är förinspelad eller att Eric Singer låtsas spela piano i Beth. Allt detta visste vi förvisso redan på förhand men i kväll var det en petitess i sammanhanget för dra mig baklänges vilken show Kiss bjöd på.

Redan inledande Detroit Rock City small det så mycket pyro att man trodde taket på arenan skulle sprängas bort.

Efterföljande Shout It out loud satt som en smäck där de 26 000 åskådarna inne på Tele2 sjöng med i varenda textrad. Publiken ikväll var förövrigt lysande. Det var länge sen som jag var på en Kiss-konsert som publiken var så högljudd som den var i kväll. Det kändes verkligen som samtliga verkligen ville hjälpa till att ge Kiss ett avsked av Sverige som bandet sent ska glömma.

Paul Stanley i all ära med sin stjärna i ögat, men kvällens stjärna var ändå Gene Simmons. Att gubben är över 70 märks inte för fem öre. Han interagerar med publiken, han sprutar eld, spottar blod och visar samtidigt en otrolig pondus på scen.

När krutröken efter Rock and Roll All nite har lagt sig och bandet lämnat scen till God gave Rock N Roll to you II fylls jag med en enorm glädje. Jag har fått sett mina barndomsidoler en sista gång och fick ta med mig ett fint minne av det hela.

Min sista reflektion av kvällen är, att jag lämnade Tele2 med ett lika stort leende på läpparna som Eric Singer hade i slutet av Beth. Det tycker jag säger det mesta om den här kvällen.

Så tack Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Singer och Tommy Thayer för den här avskedsfesten.
We wanted the best, we got the best!!

Setlist
Detroit Rock City
Shout It Out Loud
Deuce
War Machine
Heaven’s on Fire
I Love It Loud
Say Yeah
Cold Gin
Gitarrsolo
Lick It Up
Calling Dr. Love
Tears Are Falling
Psycho Circus
Trumsolo
100,000 Years
God of Thunder
Love Gun
I Was Made for Lovin’ You
Black Diamond

Extranummer:
Beth
Do You Love Me
Rock and Roll All Nite

Bilder tagna av Allan Sundberg