Europe som fyller 40 år som band fick äran att avsluta festligheterna i frihamnen för Göteborgs 400 års firande. Vissa Goa gubbar har klagat på varför ska ett band från Stockholm avsluta med dunder och brak musikaliskt!? För att de nog har en speciell låt i sin låtskatt och att de är från Upplands Väsby samt givetvis drar en del folk till eventet och dess avslutning. 

Det märks  att Europe lockar folk för det var ett hav av människor som kom till området strax innan bandet skulle uppträda! Hårdrockarna och deras ättlingar vällde in samtidigt som barnfamiljerna lämnade området i all hast på jubileumsområdet. Även om nu inte Europe kan anses vara barnförbjudet längre!?

Bandet öppnar med låten ”Walk The Earth” från deras senaste album som kom 2017. Det märks då att en hel del av publiken främst kommit för att höra bandets period mellan 1982 till 1992. Men Joey Tempest och bandet trycker ändå på duktigt på scen och levererar en bra öppning trots lite svalt gensvar från publiken. Men när ”Seven Doors Hotel” följer direkt efter så vaknar publiken upp rejält! Sen när nästa låt är ”Rock The Night” då har bandet bara jobbet kvar att leverera och det gör de med råge!  Vi är här för en nostalgikväll där vi minns vår ungdom och Joey Tempest  Stora lockiga hårsvall från ett gyllene 80-tal!  Balladerna ”Carrie” och ”Open Your Heart” får publiken att sjunga med så tältet nästan lyfter från Frihamnen! Superstitious avslutar den 16 låtar långa setlistan och bandet tackar och går av scenen och ser väldigt nöjda ut!  Europe gav 100 procent under hela konserten från första låten till sista utan tvekan. Det lär dröja innan Europe gör sin final countdown som band på många år!? 

Inget gott utan ett slut så givetvis väntar vi alla på ett sista extranummer och alla vet ju vad vi väntar på! Så bandet kommer ut igen och drar gång låten ”Cherokee” och nu är stämningen på topp rejält och vi alla vet att nu kommer snart grand finale!

”The Final Countdown” exploderar ut som ett musikaliskt fyrverkeri som är bättre än nånsin och alla i princip  alla är i total feststämning och tar i så struparna blöder i refrängen! Europe ger oss ett härligt musikaliskt fyrverkeri till slut!

Europe levererar live och vi fick en konsert som många kommer minnas även när Göteborg fyller mer än 400 år för nån final countdown lär dröja för gubbarna i från Upplands Väsby det är jag och vi andra som var här rätt säkra på! Tack för en härlig kväll från ett band som efter 40 år levererar låtar som nog kommer hålla i 400 år precis som staden Göteborg! 

Rock The Night Folks! 

Betyg:

Mattias ”Mp3” Petré.

Setlist Europe

Walk the earth
Seven doors hotel
Rock the night
Scream of anger
Last look of eden
Sign of the times
Firebox
Carrie
Love is not the enemy
Heart of stone
War of kings
Stormwind
Open your heart
Let the good times rock
Ready or not
Kort keyboard solo/intro bandpresentation
Superstious inkl. No woman no cry
Cherokee
The final Countdown