Konsertrecension
Artist: Stagman
Plats: Harry B James.
Om luften gick ur Stagman innan ens kvällen hann börja. (Han fick punktering på bilen på väg till konserten) så gjorde han sitt bästa för att ta igen det inför den publik som hade samlats på kokheta Harry B James i Stockholm denna löningsfredag.
Att gubben har passerat 50 märks absolut inte då han från första till sista ton kör så att svetten rinner i floder.
Det som bland annat sviker honom ikväll är ljudet. Sången drunknar tyvärr bland annat i trumljudet som absolut kunde ha varit lägre. Sen att det sker lite småmissar lite här och där gör ingenting då Bosse och hans otroligt kompetenta band utstrålar en enorm spelglädje och lyfter låtarna med en ytterligare dimension.

Kvällens band består förutom Bosse själv av Allan Sundberg och Stefan Bergström på gitarr, Nalle Påhlsson på bas samt Johan Koleberg på trummor.
Att inte fler konsertbokare har fått upp ögonen för Bosse och hans pojkar övergår mitt förstånd då publiken bjuds på en synnerligen välspelad konsert med en otrolig inlevelse och energi från samtliga musiker på scen. Det är personligt, äkta och Stagmans texter träffar mig med en käftsmäll som kan liknas med en knockout i boxning.

I september kommer Stagmans tredje album ut och publiken bjuds ett smakprov därifrån med låten Kjesarens nya kläder som likt Ser ni eldarna är en stenhård markering mot vår nuvarande regering. Låten är en grymt bra rockdänga och det gör att i alla fall mina förväntningar på den kommande skivan inte blir mindre.
Efter ca 50 minuter och 11 låtar är slutligen allt över och jag kan med ett nöjt leende på läpparna konstatera att jag är toknöjd med kvällen och kan knappt vänta på att se Bosse & CO igen.

Text och foto Ulf Romedahl.

Setlist:

 1. Moder Jord.
 2. Är det rätta vägen?
 3. Ni är blinda,ni är dumma.
 4. Vykort från Hollywood.
 5. Minnenas allé
 6. Kommer jag till himlen.
 7. En arbetarklasshjälte.
 8. Kejsarens nya kläder.
 9. Fasader
 10. Ser ni eldarna?
 11. Förlorarnas parad.