Treat bjöd på stor fest.

Plattan Organized crime fyller 30 år i år och för att fira detta bjöd Treat på ett grymt kalas inför en välfylld klubb på Fryshuset i Stockholm.
Kvällen var dessutom speciell för detta var kvällen som Nalle Påhlsson gjorde comeback i bandet vilket han gjorde med bravur. En person i publiken tyckte att han tillför bandet ytterligare en dimension med sitt basspel och jag är benägen att hålla med.
Att bandet enbart hade repat två gånger inför kvällens begivenhet märktes inte. Det är tajt och det märktes tydligt att gubbarna hade roligt på scen. Robbans röst håller fortfarande, Jamie Borger är en trummis av rang, Patrik Appelgren på keyboard spelar så fingrarna glöder och Anders Wikström är mer stabil än Dr Alban och när han plockar fram sin Organized crime målade Jackson gitarr blir det ett stort jubel i lokalen.
Kvällens setlista bjöd på låtar huvudsakligen från dom senaste skivorna. Fyra låtar från Coup de grace ,tre från senaste skivan Tunguska, två från Ghost of Graceland och tyvärr enbart en från den klassiska Dreamhunter. Från jubilerande Organized crime framfördes nio av det elva låtar som skivan innehåller. Keep your hands to yourself samt Stay away utelämnades helt och hållet.

Setlistan håller hög kvalitet och Treat är ett lysande liveband men jag hade gärna sett lite mer spridning av låtvalet. Hade gärna hört någon mer låt från Dreamhunter och något från debutalbumet Scratch and bite men bandet har ju en del material att plocka av.
Men totalt sett är kvällen en succé och det var en nöjd publik och skribent som tog sig hem i höstrusket. För undertecknads del var detta första gången jag såg bandet live och det kommer garanterat inte bli den sista.

Band: Treat
Plats: Fryshuset, Klubben
Publik: Runt 300
Längd 1h 45 min.
Bäst: Party all over och World of promises var otroligt bra.
Betyg 8/10

Setlist:

 1. Skies of Mongolia
 2. Ghost of Graceland
 3. Papertiger
 4. Inferno
 5. Best of enemies
 6. Riptide
 7. We own the night
 8. Roar
 9. Ready for the taking
 10. Party all over
 11. Hunger
 12. Home is where your heart is
 13. Mr Heartache
 14. Gimme one more night
 15. Fatal smile
 16. Get you on the run
 17. Conspiracy
 18. Build the love
 19. World of promises


Text och foto Ulf Romedahl

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!