Grattis Who’s Next på 50-årsdagen

The Whos – Who’s next fyller 50 år denna dag och ska rättmätigt hyllas eftersom bandet under de här åren stod på sin peak där det ena albumet efter det andra presenterade odödligt klassiska låtar.

Två år innan Who’s Next hade bandet släppt en av de retrospektivt mest omtalade rockoperor någonsin Tommy. Egentligen skulle Tommy följas av ytterligare en rockopera helt fristående ifrån bandet skriven av Pete Townsend, men projektet övergavs och majoriteten av låtarna som ingår på Who’s Next är ifrån den tänkta rockoperan.

Albumet innehåller Baba O’Riley och Won’t Get Fooled Again som är två av bandets största låtar någonsin (båda släpptes som singlar) även innan de båda användes som signaturmelodier till de olika criminalserierna CSI. Lägg därtill Behind Blue Eyes som också fått en extra push på senare år i och med Limp Bizkits inspelning av låten.

Hela albumet andas en låt som Won’t Get Fooled Again inte minst tack vare Keith Moons trumspel men kanske främst användandet av synthesizers i låtarna något som Pete Townsend laborerat med en del de senare åren, det finns till och med youtubeklipp ifrån hans arbete med dessa under skapandet av Won’t Get Fooled Again.
Om undertecknad ska lyfta fram ytterligare någon låt som borde uppmärksammas av den breda massan är det spår nummer två Bargain, en låt som inte är okänd men långt ifrån är lika känd som de ovan nämnda.

The Maloik Rock Blog vill med dessa ord lyfta på hatten bocka djupt, artigt och säga grattis på 50-årsdagen.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!