Iron Rocks! Smaka på det ni. Tretton år gammal startar jag ett band med en kompis och vi hittar en gitarrkille till och en trummis. Minns än idag deras namn, det var Lasse på trummor och Keijo på leadguitar! Själv var jag ju Paul Stanley. Bandledare, låtskrivare och givetvis snyggaste killen i bandet😂!?

Vi övade och slet med tre låtar på fritidsgården. Det var: Smoke on the Water och två egna låtar varav en var instrumental.

Första giget var på en lördag och det var packat med folk framför scenen i Hjällbo fritidsgård! Gissa vem som ska sjunga? Japp ingen annan ville så jag fick köra två låtar. Förstår nu att varför Elvis led av scenskräck… Smoke on The water går bra, fuskar lite med orden men det är ju på engelska så what the fuck ingen hör missarna ändå i sången!? Sen kommer nästa låt: Gruvarbetaren. Svensk text och jag tappar texten i mitten av låten… Får total hjärnstopp och säger till publiken… Nu kör vi sista låten! Min kollega, typ min Gene Simmons såg inte glad ut ty han är en tävlingsmänniska och redan då i samma klass som Gene när det gällde tjejer!

På måndag hade jag ångest över att gå till skolan men Kicki som sett konserten kom fram till mig och sa att jag var bra och sjöng bra! Det värmde, sen fick man reda på x antal år senare att hon var kär i mig så hon var ju så att säga färgad 😂!

Slutsats. Man mår bra av att spela i ett rockband. Man lär sig samarbete och att också ibland lösa konflikter! Så sätt kidsen i rockskola istället för fotbollsskola! I Wanna Rock😀!

/Mattias MP3 Petré