Krönika: Mattias Petré – Så minns jag Bob Kulick.

Bob Kulick kommer alltid vara den ”femte” medlemmen i bandet som heter KISS!Som fans till bandet har man alltid på något sätt vetat att den där Bob har varit viktig och i stor del också bidragit med sitt gitarrlir att bandet hållt sig flytande när allt fler fans tappade intresset för KISS!

Bobs historia med KISS började med att han spelar tre av fem låtar på KISS Alive II! Den sidan på vinylen ( CD hade inte kommit ännu ) som bestod av fem studioinspelade låtar på sida fyra! Låtarna är:All American Man, Larger Than Life och Rockin’ in The USA.
När KISS sen beslutar sig för att släppa fyra soloalbum av varje medlem så blev Bob givetvis anlitad av Paul Stanley där han spelar sologitarr och akustisk gitarr på alla låtarna. Om det är Bobs förtjänst eller inte så är iallafall Pauls soloplatta tillsammans med Ace platta i en klass för sig jämfört med Gene Simmons och Peter Criss miserabla soloalbum enligt min åsikt.

Efter detta fick Bob återigen rycka in när KISS släpper samlingsalbumet ”Killers” 1982 med fyra nya låtar där Bob spelar gitarr på de nyskrivna låtarna:I’m a Legend Tonight, Down on Your Kness, Nowhere to Run och Partners in Crime. I mina öron fyra fantastiskt bra låtar som dessutom kompletterades av tidigare utgivna låtar från deras karriär. Intressant är att albumet släpptes först enbart för Europamarknaden och inte i USA. 

Det ryktades också om att Bob var aktuell som ersättare för Ace i bandet men hans vägran att bära peruk och raka av sig mustaschen sägs vara en anledning till att en viss Vincen Cusano ( Vinnie Vincent ) fick rollen istället med ett nytt smink designat av Paul Stanley och Vinnie blev ”the Ankh” nån slags egyptisk Gudakrigare. 
Men det som Bob Kulic mest bidragit tio KISS är enligt min åsikt att hans lillebror Mr Bruce Kulic kom att bli medlem i bandet från 1984 års Animalizeturne och blev kvar i bandet tills 1996 då KISS beslutade sminka sig igen och det med de tidigare medlemmarna Ace och Peter Criss. Det ryktas också att det var Bob som fick lära Ace spela Kisslåtarna igen som dom lät under bandets storhetsperiod!Vad hans bror Bruce betytt för KISStory vet vi alla fans under den osminkade eran! 

Det är med stor respekt och saknad jag minns Bob Kulick och det han gjort i Kissoryn! Hoppas bandet verkligen ger han den ära och fulla respekt han förtjänar! Tummen upp för en fantastisk gitarrist och mina tankar går till hans nära och kära, inte minst till min första gitarridol! Bruce Kulick!

Till sist så finns hans arv i album från Alice Cooper, Lou Reed, WASP och Meat Loaf. Så börja googla Bob så kommer hans gitarrspel inspirera många nya blivande musiker till en värld av rock and roll!
Vila i frid Bob Kulick.
Mattias Mp3 Petre.

Liked it? Take a second to support Mattias Petré on Patreon!