CROBOT OCH MASCOT RECORDS AVISERAR DEN GLOBALA UTGIVNINGEN AV E.P.N RAT CHILD DEN 18 JUNI!

Bandet får hjälp utav Anthraxs Frank Bello på Mountain, Steel Panthers Stix Zadina på Everyone Dies och Light The Torchs Howard Jones på Kiss It Goodbye.

Kolla in videon för Mountain här:

Sångaren Brandon Yeagley berättar: “Vi har lärt känna grabbarna i Anthrax ganska väl på turnéer och har även börjat samarbeta en del. Vi har länge snackat om att skriva ihop med Frankie för vi influeras av ungefär samma saker vilket man absolut kan höra på Mountain. Frankie har alltid tagit sig tid att lyssna på vad vi gör och stöttat oss. Det var en ära att få jobba med honom.”

Låten Everyone Dies skrevs tillsammans med Steel Panthers Stix Zadina som också spelar piano, trummor och bas på inspelningen. Yeagley fortsätter: “På en av våra sista turnéer så agerade vi förband åt Steel Panther. Vi blev polare med alla bandet. Bishop tatuerade t o m Stix! Vi höll kontakten och han skickade oss en massa idéer till låtar som han hade. Vi fastnade för en pianoinstrumental han hade gjort som han kallade Jimmy’s Piano Song. Vi känner inte Jimmy men Stix måste verkligen ha gillat den snubben…för låten rörde oss till tårar. Genom flera Zoom-möten kunde vi få ordning på allt och på så vis skrev vi Everyone Dies. Vi ville verkligen pröva något nytt med den här låten men samtidigt skulle den vara fullpumpad med vår egen stil. Detta är vårt eget försök att sitta till bords med Queen medans vi äter en ordentligt tilltagen portion Meatloaf.”

Så här säger Yeagley om sitt samarbete med Howard Jones: “Vi mötte Howard genom gemensamma vänner. Vi har alltid gillat hans sinne för melodier. När vi fick veta att han var intresserad av att skriva tillsammans med oss blev vi mer än väldigt exalterade. Han flög ner till Austin och spenderade ett par dagar i studion med oss. Kemin stämde verkligen och vi skrev Kiss It Goodbye tillsammans. Vi trodde den var självskriven för Motherbrain men av någon anledning kom den aldrig med. Det kändes som ett slöseri att en så bra låt bara skulle samla damm på en hylla. Så vi är väldigt glada att låta världen få höra den!”

Så här beskriver bandet om innehållet på Rat Child EP: “De här låtarna som blev över från Motherbrain (samt de nya låtarna) kommer att tillfredställa dina smaklökar för lite nytt riffande från Crobot. Vi fick det unika tillfället att samarbeta med Frankie Bello (Anthrax), Howard Jones (Light the Torch) samt Stix Zadina (Steel Panther) med vilka vi är otroligt glada att få ha som vänner men även som idoler. Om det sen är skitiga grooves, hårda riff eller det där välkända Crobot-ljudet du suktar efter så finns det här! Hälsa nu på våra små vänner….”

Bandets senaste platta Motherbrain blev en global hit. Sammanlagda antalet streams övergår 20 miljoner varav 14 miljoner är för singeln Low Life. Låtens video har visats mer än 1,5 miljoner gånger och var en topp 10 hit på amerikanska Rock radio och låg på Billboards lista i hela 29 veckor. Uppföljaren Gasoline låg även den länge på USAs topplistor.