AC / DC-sångaren BRIAN JOHNSON släpper självbiografin ’The Lives Of Brian’ i oktober.

Dey Street Books, en del av William Morrow Group på HarperCollins, kommer att publicera ”The Lives Of Brian” den 26 oktober.

“The Lives Of Brian” är Brian Johnsons memoar från att växa upp i en liten stad till att starta sitt eget band till att i slutändan ersätta Bon Scott, sångaren i en av världens största rockband, AC / DC. De skulle spela in sitt första album tillsammans, den ikoniska ”Back In Black”, som skulle bli det mest sålda rockalbumet genom tiderna.

Johnsons far var stålarbetare och veteran från andra världskriget och mamman var från Italien. Han växte upp i Newcastle Upon Tyne, England, en arbetarklassstad. Han var musikaliskt benägen och sjöng med kyrkans kör. I början av 70-talet uppträdde han med glamrockbandet GEORDIE, och de hade ett par hits, men det var tufft. Så tuff att de upplöstes 1976 och Brian vände sig till ett blå krage-liv.

Sedan 1980 förändrade allt. Bon Scott, sångare och textförfattare för det australiensiska rockbandet AC / DC dog vid 33. Bandet prövade sångare, däribland Johnson, som Scott själv hade sett uppträda. Inom några dagar var Johnson i en studio med bandet och arbetade med grundarna Angus och Malcolm Young, Cliff Williams och Phil Rudd, tillsammans med producenten Mutt Lange.

När albumet ”Back In Black” släpptes i juli – bara tre månader efter att Johnson hade gått med i bandet – exploderade det och fortsatte att sälja 50 miljoner exemplar över hela världen och utlöste en årslång världsomspännande turné. Det har förklarats som ”det mest sålda rockalbumet någonsin gjort” och ”det bästsäljande heavy metal-albumet i historien.”

Bandet turnerade världen under ett helt år för att stödja albumet och förändrade rockmusikens ansikte – och Johnsons liv – för alltid.

Jag har haft några långa nätter och några fantastiska nätter, dåliga dagar och många bra. Jag har gått från körpojke till rock ’n’ roll sångare, och nu har jag gått och skrivit en bok om det … The Lives of Brian kommer 26 oktober.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!