Alien – Release gig för Into The Future” 26/11 2020.

Som enda media på plats fick The Maloik Rock Blog tack vare Johan DR.AOR Nyhlén chansen att vara med live under såväl soundcheck som hela livestreamen när Alien:s nya album ”Into The Future” skulle presenteras för världen. En oerhört kul, intressant och spännande upplevelse att se hur produktionsbolaget Qtech tillsammans med bandet jobbade tillsammans på plats för att sätta ihop lite drygt 80 minuter av livegig, videos och intervjuer.

Kvällen inleddes med att nya låten ”Time Is Right” spelades upp. Johan Nyhlén öppnade därefter officiellt upp sändningen genom att hälsa alla som följde streamen välkomna. Sångaren Jim Jidhed tog sedan till orda direkt från scenen och hoppades att alla skulle få en trevlig kväll tillsammans med bandet innan öppningsspåret ”You Still Burn” drogs i gång. En låt som verkligen visar att bandet fortfarande brinner och är redo för framtiden. För jösses vad de här gubbarna fortfarande kan lira!

Innan nästa spår ”War Scars” drogs igång följde ytterligare information där skivbolaget AOR Heaven samt promotion bolaget GerMusica tackades. De passade även på att presentera Vinyl versionen av albumet som kommer att gå att beställa direkt från gruppen själva via deras officella facebooksida.

Ytterligare två spår från nyaste albumet spelades sedan under kvällen i ”Night of Fire och ”What Are We Fighting For. Dessutom bjöds det på akustiska versioner av ”Go Easy” samt monsterhiten ”Only One Women”. Den senare i en mycket vacker avskalad version.

Fansen fick också chansen att ställa frågor direkt i chatten och man kunde även delta i en tävling där ett exemplar av vinyl albumet var första pris. Johan Nyhlén skötte sammanställning och utfrågning i små korta pauser instoppade snyggt i setlisten. Ett mycket uppskattat inslag från fansen som verkligen erbjöds chansen att inte bara sitta och titta utan verkligen kunna medverka och få vara en del av kvällen.

Sammantaget en riktigt lyckad sändning där lovord efter lovord dök upp i livechatten. Fansen har verkligen längtat efter ny musik från gruppen och var väldigt nöjda med låtarna de fick höra. Mixen där livegiget pausades för intervjuer och chansen för tittarna att få ställa frågor gjorde att den här sändningen blev lite extra kul och intressant för de som såg på. Ett riktigt stort plus även till Johan Nyhlén för ett väldigt gott arbete med att på engelska kunna leda hela sändningen live. Dessutom för eder utsände var det väldigt lärorikt att få ta del av produktionen inför och under en livestream. Qtech är verkligen riktiga proffs och har din grupp liknande tankar på att få möta fansen på detta sätt kan de verkligen rekommenderas.

Ett stort tack till Alien, Qtech och Johan Nyhlén för att vi fick chansen att vara med under kvällen. Det var så härligt att få höra musik spelas live igen. Fotografierna är tagna med vanlig mobilkamera av en icke särskilt utbildad fotograf men vi hoppas ändå att de kan ge en känsla av att vara på plats.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!