Photo (C) Jimmy Fontaine

De amerikanska rockarna Black Stone Cherry kommer tillbaka till Europa i juni för att spela ett antal headline-spelningar och festivaldatum. De kommer att besöka Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna, Storbritannien, Österrike, Tyskland, Italien, Schweiz, Belgien och Frankrike. Biljetter finns att köpa HÄR.    

De kommer att spela på Sweden Rock Festival den 5 juni och kommer sedan att vara huvudakt på Rockerfeller i Oslo, Norge den 8 juni och även på Voxhall, Aarhus i Danmark den 11 juni.    

På tal om att komma och spela på konserterna säger bandet: ”Vi är mer än glada över att återvända till Norge, Sverige och Danmark i juni! Vi älskar verkligen att spela Skandinavien! Så mycket att vi sa till våra bokningsagenter att se till att vi kom tillbaka dit snart… Och här kommer vi! Det har gått för lång tid och vi kan inte vänta med att se er alla! Kom och häng med oss i sommar!”    

Chris Robertson (gitarr), Ben Wells (gitarr), trummisen John-Fred Young (trummor) och basisten Steve Jewell Jr. släppte sitt hett efterlängtade åttonde studioalbum, ”Screamin’ At The Sky” via Mascot Records i september förra året. De släppte en rad otroliga singlar vid den tiden;  När smärtan kommer, ur fickan, nervös, skriker mot himlen och ler, världen.   ”Screamin’ At The Sky” nådde #3 på USA:s Current Hard Rock Album Charts, #6 på UK Album Charts och Top 40 i Tyskland. Albumet innehåller helt nytt material som skrivits tillsammans under turnén, men när det var dags att spela in provade BSC något de alltid drömt om att göra: att spela in ett album på The Plaza Theatre i Glasgow, Kentucky – en legendarisk lokal med 1020 platser byggd 1934 som har noggrann akustik.  I juni 2022 hyrde bandet hela stället, tog in all sin inspelningsutrustning och den pålitliga teknikern Jordan Westfall.   

De inrättade källaren som kontrollrum och scenen som trumrum.  Tiden mellan inspelningssessionerna och den otroliga atmosfären i rummet har resulterat i en karriärhöjdpunkt för BSC.     

Bandet inledde 2024 med en turné i USA i februari-mars med Saint Asonia och gick sedan direkt in i en turné med legendariska ZZ Top och Lynyrd Skynyrd på deras ”The Sharp Dressed Simple Man Tour” i USA. De kommer också att följa med Rival Sons och Clutch på deras ”Two-Headed Beast”-turné i USA i september samt spela på Zakk Wylde’s Bezerkus Festival och Louder Than Life Festival.    

Under årens lopp har BSC varit huvudakt på 12 000 arenashower och delat scen med en rad superstjärnor, inklusive Alter Bridge, Def Leppard, Gov’t Mule, Nickelback, Lynyrd Skynyrd, Bad Company, Mötorhead, Halestorm, Stone Temple Pilots, The Darkness och ZZ Top.  2018 uppträdde BSC inför 100 000 personer på Download Festival som huvudförband till Guns N’ Roses och 2021 spelade bandet i den vördade Royal Albert Hall, förevigad på 2022 års live-DVD ‘Live From The Royal Albert Hall…Y’All’. 

Europe Tour Dates 
 
05 Jun – Sweden Rock Festival, Sölvesborg – SWEDEN
08 Jun – Rockerfeller, Oslo – NORWAY
11 Jun – Voxhall, Aarhus – DENMARK
12 Jun – Podium Victorie, Alkmaar – NETHERLANDS
14 Jun – Download Festival, Donnington – UK
16 Jun – Nova Rock, Nickelsdorf – AUSTRIA
18 Jun – Hirsch, Nuremberg – GERMANY
19 Jun – Anker, Leipzig – GERMANY
21 Jun– Alpen Flair Festival, Natz – ITALY
22 Jun – Summerside Festival, Grenchen – SWITZERLAND
23 Jun – Graspop Metal Meeting, Dessel – BELGIUM
25 Jun – Garage, Saarbrüken – GERMANY
26 Jun – Capitol, Hannover – GERMANY
27 Jun – Substage, Karlsruhe – GERMANY
29 Jun – Hellfest, Cisson – FRANCE

Black Stone Cherry – ”When The Pain Comes” (Official Music Video)
Black Stone Cherry – ”Nervous” (Official Music Video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *