André Matos dödsorsak bekräftad.

Igår fick vi höra den tråkiga nyheten om att André Matos, en av dom största rösterna inom power metal, avlidit. André har gjort sig känd genom att medverka i bland annat Angra, Viper, Shaman, Virgo, Symfonia och som solist. Han har även varit gästartist för bland annat Avantasia, Luca Turilli, Epica, Avalanch etc. André Matos var förresten rankad som en av dom 100 bästa rösterna inom brasiliansk musik enlingt Rolling Stone Brasil. På plats #77 för att vara exakt.

Idag blev det bekräftat att dödsorsaken varit ett hjärtstopp och att det inte kommer bli någon likvaka då André Matos varit en väldigt reserverad person och har sagt vid flera tillfällen att han aldrig velat ha en sådan. Med respekt för hans vilja kommer hans kropp idag bli kremerad med endast släktingars närvaro. Sångarens död var uppenbarligen väldigt oväntad då det var tänkt att han skulle delta i ett evenemang med bandet HATTORI HANZO den 12 juli.

Hursomhelst kommer vi på Maloik passa på och hylla André genom att dela Spotifylänkar till album där han har medverkat. Han må vara avliden men musiken kommer alltid finnas kvar. R.I.P. André Coelho Matos.

Liked it? Take a second to support Lucas Zimmermann on Patreon!