Nya singeln ”Creed” ute nu!

Det finns en lugn, fridfull andlighet över Ann Wilson 2022 som omedelbart drar dig till henne. Hon känner sig som en varm, klok någon som sett tillräckligt med skitsnack för att veta hur man kan undvika det lugnt, och någon som är tillfreds med vad hon än behöver vara tillfreds med. Kanske är det därför själen (och faktiskt titeln) på hennes senaste album, Fierce Bliss (som släpps den 29 april via Silver Lining Music) erbjuder en sådan universellt underhållande, engagerande, ärlig och säker hamn från dessa oförutsägbara tider.

Ta ”Greed”, den kraftfulla första singeln … ””Girighet” är det där i vår djuriska natur som får oss att vilja MER”, förklarar Wilson. ”Oavsett om det är pengar, sex, makt eller extas, det tänder vårt begär! Det händer med oss ​​alla. När du vänder dig om och tar dig själv fatta beslut för att du vill ha pengarna, eller för att du är fångad i strålkastarna av ära, ja, det är giriga ögonblick.”

Wilson fortsätter ”Jag tror att människor som påstår sig ha fattat varje beslut utifrån en rot av ren idealism och aldrig gjort något mörkt eller girigt, ljuger. Jag tror att alla som ger sig in i särskilt musikbranschen och hoppas på en karriär med stor framgång, slutar med att göra dessa faustiska fynd någon gång, även om det bara är kort. Det är en aggressiv låt och jag tycker att jag skriver bäst när jag är arg.”

Lyssna på/titta på ”Greed” här

En av de främsta hårdrocksvokalisterna genom tiderna, Wilson sprängde gränser med sitt band Heart, the 8-times Platinum, 35 miljoner plus sålda Rock and Roll Hall of Fame banbrytare som bildades 1973. Under en decennier lång karriär, Wilson åkte berg-och-dalbanan av berömmelse, förmögenhet och galenskap och lärde sig både glädjefulla och hårda, svåra lektioner på vägen. Snabbspola fram till sommaren 2020, och ett möte med den legendariske veteranen ”konstnärens advokat” Brian Rohan var katalysatorn för Fierce Bliss skapelse.

”Brian rekommenderade folk till mig som kände folk i Nashville, så jag träffade de här killarna som [den berömda Nashville-gitarristen] Tom Bukovac och Tony Lucido på de där Muscle Shoals Sound Studio-sessionerna. Jag hade aldrig träffat dem förut, och de inspirerade mig verkligen. Det var som en stor dörr som öppnades.”

Med den musikaliska kemin organiskt etablerad kom Fierce Bliss snabbt samman. ”Jag hade ursprungligen tänkt gå in, spela in några låtar och se vad jag hade, men det tog bara det här livet”, kommentar Wilson. ”På Sound Stage i Nashville kom Kenny Wayne Shepherd in och spelade på ett par låtar. Han var en helt annan influens som kom in. Han spelade bara av sig, och med gospelsångarna och allt annat som kom ihop, började hela projektet bara växa.”

Wilson fortsätter, ”Jag hade känt Warren Haynes från Gov’t Mule ett tag. Vi hade skrivit ett par låtar tillsammans med Gov’t Mule som spelade, och de avrundade skivan. Så helt plötsligt, där det inte fanns någon skiva innan, hade jag plötsligt elva coola låtar som jag verkligen gillade.”

Fierce Bliss är klassisk rockmat av de finaste ingredienserna, med en rikedom och ljus som gör att du kan fly in i tidlös nostalgi. 11 perfekt viktade och utvalda låtar, allt från Wilsons egna samskrivna original till hisnande covers och samarbeten. ”A Moment in Heaven” skulle lätt kunna tillämpas på alla som har sett sin karriär plötsligt bada i en ljus stråle av härlighet innan strålkastaren plötsligt flyttas någon annanstans. Det finns en djupt andlig atmosfär om Ann Wilson 2022, och både ”Black Wing” och ”Angel’s Blues” visar olika aspekter av den själen och etos. Dessutom ger Wilson nytt liv och nyfikenhet till klassiska låtar, som Queens ”Love of My Life” och Robin Trowers ”Bridge of Sighs”, och har hjälpt till att skapa definitiva versioner av var och en som står tå till tå med originalen.

För att täcka det hela kommer albumomslaget från den berömde fantasykonstnären Roger Dean, som förutom sitt arbete med fantasykonst också är känd för sitt konstverk på Yes-sleeve.

Wilson kommer snart att ge sig ut på vägen med sitt nya band, och gör inga misstag, hon är en artist i hjärtat så hennes spänning är påtaglig. Ann Wilson verkar vara mer bekväm med sig själv (och sin konst) än någonsin tidigare med både Fierce Bliss och bandet hon kommer att turnera med. ”Jag tror att det är okej att dela med mig av mina erfarenheter för någon som har gått igenom så mycket som jag och som har levt för att berätta sagorna”, säger Wilson smart. ”Jag har hört från många yngre musiker och lyssnare också som har tackat mig för att jag stannade kvar och för att jag bara höll mig upprätt, bara klarade av, gjorde eftergifter en men inte två gånger och att jag kunde leva igenom allt med värdighet. .”

Fierce Bliss går att förbeställa nu på CD Casebound Book (deluxe-paket), vinyl och digitala format här:

https://lnk.to/AnnWilsonFierceBliss

Fierce Bliss Track Listing:

1: Greed
2: Black Wing
3: Bridge of Sighs
4: Fighten for Life
5: Love of My Life (feat. Vince Gill)
6: Missionary Man
7: Gladiator
8: Forget Her
9: A Moment in Heaven
10: Angel’s Blues*
11: As the World Turns
*Available on CD and digital formats only

Ann Wilson – Vocals

Tom Bukovac – Guitar

Tony Lucido – Bass

Sean T Lane – Drums, Percussion & Bike

Gordon Mote – Keyboards

Tim Lauer – Keyboards

Produced by Ann Wilson and Tom Bukovac

“Gladiator” and “Angel’s Blues” produced by Ann Wilson and Warren Haynes

Mixed by Chuck Ainlay

Recorded by Chuck Ainlay at Fame Studios, Muscle Shoals, AL and Soundstage, Nashville, TN

“Gladiator” and “Angel’s Blues” recorded by Joe Paterno at Power Station, Waterford, CT

Black Wing Recorded by Sean Walker at Uberbeatz, Lynnwood, WA

Mastered by Greg Calbi at Sterling Sound, Edgewater, NJ

Executive Producer Jim Zumwalt

Musicians who appear on Fierce Bliss:

Vocals – Vince Gill on “Love of My Life”

Lead Guitar – Kenny Wayne Shepherd on “Bridge of Sighs” and “Missionary Man”

Guitar – Warren Haynes on “Gladiator” and “Angel’s Blues”

Guitar – Tyler Boley on “Black Wing”

Keyboards – Danny Louis on “Gladiator” and “Angel’s Blues”

Keyboards – Dan Walker on “Black Wing”

Bass – Jorgen Carlsson on “Gladiator” and “Angel’s Blues”

Bass – Andy Stoller on “Black Wing”

Drums – Matt Abts on “Gladiator” and “Angel’s Blues”

Choir – The Rev Nathan Young Singers on “Missionary Man”

www.facebook.com/officialannwilson
www.instagram.com/annwilson/
www.annwilson.com/