Anna Ternheim slog igenom 2004 med det kritikerrosade albumet ”Somebody Outside” och året efter tog hon hem både P3 Guld och Grammis pris för ”Årets Nykomling”. År 2007 belönades andra albumet ”Seperation Road” med P3 Gulds pris för ”Bästa kvinnliga artist” och två Grammisar för ”Bästa kvinnliga artist och ”Bästa textförfattare”. Efter det har Anna släppt totalt sju album vilket har resulterat i turnéer och inspelningar i studios runt om i hela världen. Det i sig ledde Anna till New York där hon har varit verksam och bosatt under många år. Förra våren gick flyttlasset hem till Sverige igen och i höstas kunde vi se henne i TV4:s Så mycket bättre. I programmet fick vi ta del av hennes låtskatter och hennes musikaliska resa, vi fick även höra hennes unika röst och begåvning när hon tolkade andra artisternas låtar. Och nu gör hon det igen! På Polarpriset 2023 fick Anna det ärofyllda uppdraget att framföra Roxy Music’s ”Love Is The Drug”, se framträdandet här!

– ”Love Is The Drug” var låten som fick mig att upptäcka Roxy Music och Brian Ferry. Det var en ära att få spela den på Polarpriset och hylla Chris Blackwell och Roxy Music, förklarar Anna Ternheim.

Tolkningen ”Love Is The Drug” blir den första låten som släpps från en kommande EP med titeln ”Before The Dawn” som har release den 15 september. Anna började att arbeta med denna EP under pandemin långt innan hennes medverkan i Så mycket bättre när hon fortfarande bodde och var verksam i New York.

Stämningen i New York var kuslig under pandemin, gatorna var i princip tomma. Jag hade precis avslutat en lång turné och kände ingen lust att skriva eget material, istället började jag lyssna på låtar jag växt upp med. Det var kanske någon slags verklighets flykt men det fick mig att må bra just då världen var i kaos, beskriver Anna Ternheim.

Lyssna på Anna Ternheims ”Love Is The Drug” här!

Turné 2023:
1 juli TVÅÅKER, STRÖMMA FARMLODGE
13 juli VÄSTERVIK, VISFESTIVALEN
22 juli ÅTVIDABERG, BORKHULT LAPPHEM
3 aug BURGSVIK, GAINESVILLE GOTLAND
5 aug BJÄRRED, BJERREDS STATION
9 aug GÖTEBORG, LISEBERG
15 aug STOCKHOLM, GRÖNA LUND
26 aug DALUM, HERMANS LADA