Frontiers Music Srl är glada att kunna tillkännage släppet av Art Nations nya album ”Inception” den 9 juni 2023. Detta blir bandets första nya album på fyra år och ser sångaren Alexander Strandell, gitarristen Christoffer Borg, basisten Richard Svärd och trummisen Alexander Lundgren levererar ett kraftfullt musikaliskt statement. Enorma, antemisk melodisk hårdrock blandat med europeiska metalinfluenser genomgående gör ”Inception” till en onekligen njutbar sonisk fröjd. En episk ny singel, ”Brutal And Beautiful” finns ute nu.

Se musikvideon HÄR:

Efter att ha arbetat med sångaren Alexander Strandell på 2022 års utmärkta debutalbum från Crowne, ”Kings In The North”, kontaktade Frontiers Music Srl Alexander om att arbeta tillsammans på ett nytt Art Nation-album och tack och lov var Strandell sugen på idén. Viktigt och avgörande är att gitarristen Christoffer Borg, som startade bandet med Strandell 2014, har återvänt till Art Nation. Strandell och Borg har tillsammans med basisten Richard Svärd och trummisen Alexander Lundgren återupprättat den där fantastiska musikandan och kemin som lanserade bandet och Art Nation är tillbaka och bättre än någonsin!

”När Art Nation släppte vårt debutalbum ”Revolution” 2015 gick allt extremt snabbt. Plötsligt var vi på turné, gjorde shower på några av de största scenerna i Sverige och gick på röda mattan av Grammisgalan. Samtidigt, vi navigerade i svårigheterna med att vara ett gäng barn, spela i ett band där ingen hade någon erfarenhet av att göra alla de saker som vi förväntades göra. Jag var helt knäckt och överväldigad av all den ångest som byggts upp från press av att försöka för hårt. Efter släppet av ”Liberation” 2017 kunde jag knappt stå på scenen längre utan smärta i bröstet och jag var så frustrerad över att vara sjuk. Under den här perioden gjorde jag saker mot mina vänner i bandet som jag ångrar djupt idag. Även om jag sa till mig själv att det var okej på grund av min hälsa så är det aldrig okej att behandla sina vänner illa. Jag måste leva med det resten av mitt liv och jag ska försöka göra det bättre från nu. Jag förlorade mina vänner 2017 och bandet var aldrig detsamma efter det. Vi försökte verkligen att fortsätta resan, men det kändes aldrig som Art Nation utan Christoffer, som startade bandet med mig redan 2014. Den musikaliska andan var borta tillsammans med den starka vänskapen, förklarar Strandell.

”Efter släppet av ”Transition” 2019, tvingade pandemins gryning i början av 2020 mig att avbryta alla framtida planer och allt gick upp och ner. Jag försökte se det hela som ett tecken på att bara fokusera på mig själv och försöka reparera all skada jag gjort under åren. Det här uppehållet var nödvändigt eftersom jag behövde läka mig själv och idag känner jag mig starkare än någonsin, med mycket tack till min familj och mina vänner. Christoffer och jag är tillbaka tillsammans med Richard och Alex och vi kunde inte vara mer nöjda, fortsätter Strandell.

”Vi är här för att stanna den här gången och från djupet av mitt hjärta är jag så tacksam för allt stöd under bandets existens. Låt oss göra detta nästa kapitel av Art Nation till det bästa någonsin!” avslutar Strandell.

”Inception” Tracklisting:

 1. Brutal & Beautiful
 2. Last Of The Burned
 3. 1001
 4. Fight Fire With Fire
 5. Echo
 6. Break Up
 7. Light The Fire
 8. The Legend Reborn
 9. Somewhere I Know I Belong
 10. Superman
 11. Powerless

Lineup:

Alexander Strandell – Sång

Christoffer Borg – Gitarr

Richard Svärd – Bas

Alexander Lundgren – Trummor