Astrakhan släpper singel och video inför albumsläpp

Nu kommer Astrakhans Första singeln ”Lonesome Cry” med tillhörande video från deras kommande album ”A Slow Ride Towards Death”.

Astrakhan är beviset på hur man kan agera över genrer och tar flera världar av rockmusik till en punkt. Frontade av Sveriges bästa sångare och beväpnad med medlemmar du känner från Pain of Salvation, Royal Hunt, House of Shakira och många fler klassakter – ger Astrakhan dig en enastående lyssningssensation.

I en värld där det är svårt att skilja ett rockband från ett annat låter Astrakhan som inget annat – ojämförligt och unikt där varje låt är sin egen resa. Med kvaliteter av klassisk progressiv rock, ibland med en hint av progressiv metal blandat med en singer/songwriter touch, guidar Astrakhan lyssnaren genom en filmisk ljudbild. Astrakhans senaste släpp gick direkt in på listorna i Sverige (#9) och gav Opeth en match i Sveriges rockmagasin om årets album – och Astrakhan gick ut som det vinnande bandet. Deras låt Alive utsågs till årets låt och Alexander Lycke till sveriges bästa manliga sångare.

ASTRAKHAN är nu tillbaka med ny originalmusik efter deras mycket uppskattade livealbum – ASTRAKHAN’S Superstar experience (melodisk passion 2020). Låten ”Lonesome Cry” är en intensiv och aggressiv låt full av mörka spökmelodier. ”Lonesome cry” är full av alla element som har fått Astrakhan att sticka ut från andra akter – en kompromisslös musikalisk vision och en låt som låter som om de skrevs när livet stod på spel. Resultatet är nästan andligt och fyllt av mystik, precis som livet själv. I samarbete med Melodic Passion Records och Sound Pollution finns nu singeln tillgänglig på alla digitala plattformar.


Line-up:

Alexander Lycke – sång
Per Schelander – bas & sång
Johan Hallgren – gitarr & sång
Martin Larsson – Trummor