Den 21 oktober släpps AVANTASIAs nionde studioalbum »A Paranormal Evening with the Moonflower Society« över hela världen via Nuclear Blast Records.

Albumets förtrollande konstverk har målats av den svenske illustratören Alexander Jansson.

”A Paranormal Evening with the Moonflower Society” kommer att presentera elva magiska och kraftfulla låtar med många prestigefyllda gäststjärnor. Albumets låtlista lyder som följer:

 1. Welcome to the Shadows
 2. The Wicked Rule the Night
 3. Kill the Pain Away
 4. The Inmost Light
 5. Misplaced among the Angels
 6. I Tame the Storm
 7. Paper Plane
 8. The Moonflower Society
 9. Rhyme and Reason
 10. Scars
 11. Arabesque

Tobias Sammet: »Från de första låtidéerna tillbaka 2018/2019 till produktion, orkestrering, keyboard, arrangemang, detaljer, har jag personligen varit så djupt involverad i varje liten aspekt och detalj av det här albumet, att du inte kan få en album som är mer personligt eller närmare min vision än det här. Jag hade tid, inget annat att göra under de senaste två och ett halvt åren, det var ett långsamt rörelseliv med musik och min Mysteryhausen-studio fungerade som en portal till en annan värld, full av musik och knäppa möten med mina muser, som höll jag vettig och hoppfull. Jag är superstolt över albumet, några av mina bästa låtar, några av mina mest känslomässiga och extrema sångprestationer, några av de starkaste gästspelen någonsin. Jag kunde inte vara nöjdare med resultatet och när du hör det vet du varför!«

Albumet producerades av Tobias med Avantasia-gitarristen Sascha Paeth, som också är ansvarig för den kraftfulla och tidlösa mixen av albumet.

Förbeställning kommer att börja snart, begränsade upplagor med godsaker och autografer kommer att finnas tillgängliga i bandets officiella merchandisebutik. Vi håller dig uppdaterad!