Your one stop place for all things rock!

Avslutande del om Dublins svarta ros i nyutgåva

Nu i juni släpptes Martin Popoffs ”The Sun Goes Down: Thin Lizzy’s Final Years”, den avslutande delen i hans berättelse om Phil Lynott och Thin Lizzys uppgång, storhetstid och fall. Den tar vid där den första delen ”From Dublin to Jailbreak” avslutades med Johnny the Fox 1976, och kickar således igång med Bad Reputation 1977 och fortsätter därefter fram till Phils tragiska bortgång. Dessa två böcker ersätter hans tidigare och numera utgångna trilogi ”Fighting My Way Back”, ”We Will Be Strong” och ”It’s Getting Dangerous”.


Förutom Popoffs i vanliga ordning ingående genomgång av Thin Lizzys skivor (i denna bok avhandlas bandets fem avslutande studioalbum och deras två livealbum), finns här mängder av intervjuer och anekdoter, och han avhandlar även Grand Slam och Phils två soloplattor.


Även om det har skrivits bättre böcker om Phil Lynott och hans Thin Lizzy (”The Rocker” av Mark Putterford och ”My Boy” av Philomena Lynott är obligatorisk läsning för alla med minsta intresse för Dublins svarta ros), så är Popoffs kronologiska genomgång givetvis ändå ett måste för alla fans av den enligt undertecknad störste och främste rockhjälte som satt sin fot på den här planeten. Så det är bara att hälla upp en Guinness och öppna en påse Maltesers (som Phil fick chokladfläckar på sina byxor av när han gick på bio och därefter dansade i månljuset) och luta dig tillbaka i favoritfåtöljen.