Det ramlar in en hel del intressanta band i vår inkorg, både tips och förfrågningar om recensioner och även om vi inte hinner recensera allt lyssnar vi ofta och vill idag dela med oss av några band att hålla koll på!

Press To Enter 

Press To Enter är ett progressivt rockband med kvinnlig frontfigur. Bandet härstammar från Danmark, men har ett originellt sound som inte ofta hörs i den danska metalvärlden. Press To Enter dyker djupt in i detaljerna och olika lager i sin musik. Uppdraget är att blanda den progressiva metallens hårdhet och komplexitet och förnya den med ett lager av catchy popmelodier. 

Bandet består av:  
Julie Jules Wiingreen på sång, Lucas Szczyrbak på bas och Simon Laulund på gitarr. 

Press To Enter släppte sina 2 första singlar ”Sky High Places” och ”Evolvage” under våren 2022, som har fått mycket beröm från den underground metalscenen, och även varit med i den holländska rockradioshowen ”The Progfiles”, som har refererat till bandet som ”nya favoriter”. Press To Enter har nu släppt debutalbumet ”From Mirror To Road”. 

Skjord  

Ett svenskt Heavy/Power Metal band. De har redan i bakgrunden ett fullängdsalbum ifrån 2021 (Celestial). Men gruppen har ändrat och fått lite nya medlemmar och som börjat jobba med nytt material. Bandets övervägande stil är likt klassiska band som Iron Maiden, Megadeath mfl Ett jätteintressant tillskott är basisten Majd Hajdar som ursprungligen kommer ifrån Syrien. Han har redan en lång erfarenhet av att ha spelat i band i Syrien, men har som bekant fått lämna sitt hemland, p.g.a kriget. Majd är numera väletablerad i Sverige och är helt och hållet inne i den svenska hårdrockskulturen! Håll koll på detta band!  

Tibalt  

Efter att vi recenserat deras debutalbum kände vi att det här definitivt är ett band att hålla ögonen på! Deras egna ord om albumet: 

“Debutalbumet ”Armageddon” är ett konceptalbum som för fram berättelsen om människans svek mot jorden och dennes slutgiltiga hämnd. Varje låt utgör alltså en del av storyn som för människosläktet slutar i tragedi.” 

Tibalt består av: 

Liam Adén – Sång 

Axel Elowson – Gitarr 

Jack Carlsén – Gitarr 

Emil Aabol – Bas 

Anton Elowson – Trummor 

Grave Defiler  

ett metalband som bildades i Kalmar 2009, med flera släpp bakom sig med spännande videos till har bandet fått en trogen lyssnarskara men på sista tiden verkar de ha accelererat!  

Senaste släppet Infected har fått mycket god kritik och bandet har tidigare i år även släppt en split med The Dräggsters som är inspelad hos ingen annan än Tomas Skogsberg och har fått en hel del positiva reaktioner. Helt klart ett band att hålla ögonen på!  

Kattlik 

Death metal in Swedish, Spanish and English.” Läser vi på deras Facebook sida och när man kollar hashtags på deras inlägg om spelningar är det med fascination!  

#kattlik #deathmetal#swedishdeatmetal #doommetal #thrashmetal #hippiemetal#naturemetal #heavymetalhippie 

Ett band som spelat en hel del under hösten och som kanske får en chans att klättra lite nu! Lyssna och avgör själva! 

Condemed-AD 

Svenskt Thrash Metal band ifrån Karlstad. Detta är inget nytt band, utan består av väldigt rutinerade musiker. Bandet har dock en intressant bakgrund och de har fått mycket uppmärksamhet utomlands efter sitt senaste fullängdsalbum Falling a Failing Leader (2022). När kommer uppmärksamheten inrikes? Svaret kan bli under 2024! 

Venthiax 

Ett relativt ungt band från Huskvarna som förra året släppte två demos. Bandets stil är övervägande Thrash Metal och består av en trio. Inom kort kommer bandet släppa sin nya EP som bjuder på nytt material. En av medlemmarna är eldsjälen och basisten Wendy Juneström som även driver ett fanzine som heter Black Pages Fanzine. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *